Κόσμος

Τουρκία: Ο Μπαχτσελί θεωρεί «προβληματικό» ότι το Κογκρέσο χειροκρότησε τον Μητσοτάκη 37 φορές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ένα κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας επιδίδονται τις τελευταίες ώρες οι επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού στην Τουρκία. Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι στην Άγκυρα έχουν ενοχληθεί πολύ από το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ. 

Μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δήλωσε την Δευτέρα (23.05.2022), μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ότι για εκείνον «ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει πια» και ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να συναντηθεί μαζί του, πήρε την σκυτάλη ο κυβερνητικός εταίρος του προέδρου της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί – σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Sabah – ανέφερε: «Κατά τη γνώμη μας, είναι αρκετά προβληματικό το γεγονός ότι η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο καταχειροκροτήθηκε 37 φορές. Δεν ξέρουμε τι βρήκαν οι βουλευτές στην ομιλία του Μητσοτάκη. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι συναντήθηκαν σε κοινό έδαφος απέναντι στην Τουρκία».

Click4more: Τουρκικά ΜΜΕ: Μητσοτάκης «γιοκ» – F-16, F-35 και Αν. Μεσόγειος «ενοχλούν» τον Ερντογάν

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – σύμφωνα πάντα με την Sabah – επανέλαβε ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη λύση δύο κρατών, φτάνοντας στο σημείο να πει το ανεκδιήγητο: «Η μοίρα της Κύπρου δεν είναι ο ελληνισμός αλλά ο τουρκισμός»!!!

Παράλληλα άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί στην συμμαχία των κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης επειδή κατά τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί δεν σηκώνουν τους τόνους έναντι της Ελλάδας, φανερώνοντας ίσως με αυτό τον τρόπο ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα είναι ένα από τα πεδία αντιπαράθεσης ενόψει των εκλογών του 2023 στην Τουρκία.

Click4more: Σε εγρήγορση η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Ερντογάν – Οι πρώτες εκτιμήσεις και τα βήματα από εδώ και πέρα

Εντωμεταξύ οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – όπως ήταν αναμενόμενο – είναι πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ, με σχεδόν πανομοιότυπο τίτλο, δηλαδή της ρήση του Τούρκου Προέδρου. «Για εμένα πια δεν υπάρχει κάποιος που ονομάζεται Μητσοτάκης» αναφέρει σε δημοσίευμα της για τον Τούρκο πρόεδρο η Aksam. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Όμως πέραν των πρωτοσέλιδων, οι δηλώσεις Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απασχόλησαν και τις βράδυνες ενημερωτικές εκπομπές, με αναλυτές στην Τουρκία να αποδίδουν την ενόχληση του προέδρου στις παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Η μάχη για τη Γερουσία, οι 12 κρίσιμες πολιτείες και το μπλόκο στις απειλές προς εκλογικούς αξιωματούχους
Δημοκρατικό έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις – Μεγάλη πιθανότητα να εξασφαλίσουν πλειοψηφία και στη Γερουσία
REUTERS
Η Λόρα Κούνσμπεργκ αποκαλύπτει: «Βρήκα Βρετανό υπουργό στο κρεβάτι με τη σύντροφό του, ίσως ήθελαν να κάνουμε τρίο»
Η 50χρονη δημοσιογράφος του BBC περιγράφει την επαγγελματική πορεία της κάνοντας λόγο για ανάρμοστα αγγίγματα, φιλιά στο κεφάλι και σχόλια παντός τύπου από πολιτικούς του Γουέστμινστερ
H Λόρα Κουνσμπεργκ
Πολωνία: Το παρασκήνιο της σύγκρουσης της κυβέρνησης με τη δικαστική ηγεσία – Ο Ναβρότσκι μπήκε στο αποκλεισμένο Συνταγματικό Δικαστήριο
Η άρνηση Ναβρότσκι για την ορκωμοσία νέων δικαστών η υπόσχεση Τουσκ για επίλυση της κρίσης και η κορύφωση της σύγκρουσης μετά τις καταγγελίες για πραξικόπημα
Dawid Zuchowicz Agencja Wyborcza.pl