Κόσμος

Τουρκία: Οργή για τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για τους κούρδους στη Συρία

Έντονη αντίδραση από την Τουρκία για τις δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ περί ενδεχόμενης σφαγής των κούρδων στη Συρία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ στην Τουρκία κατήγγειλε την «ανησυχητική έλλειψη πληροφόρησης» από πλευράς των ΗΠΑ, εμφανώς ενοχλημένος από τις δηλώσεις του Μάικ Πομπέο περί σφαγής των κούρδων στη Συρία από τον τουρκικό στρατό.

«Η ταύτιση του Αμερικανικού, Μάικ Πομπέο με την κουρδική τρομοκρατική οργάνωση ΥΡG, εάν δεν είναι σκόπιμη, τότε προδίδει μία ανησυχητική έλλειψη πληροφόρησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσοΐ.

Η κουρδική οργάνωση ΥΡG, που δραστηριοποιείται πολεμικά κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία θεωρείται σύμμαχος από τις ΗΠΑ, όμως η Άγκυρα την κατατάσσει στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προκλητικός Ερντογάν: Με την Άλωση... σώσαμε την Κωνσταντινούπολη, κάποιοι δεν το χωνεύουν
Ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε από την Αγιά Σοφιά για «μετατροπή του σκότους σε φως», παρουσιάζοντας την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης ως πράξη «αναβίωσης» και «διάσωσης»
Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 7
Mango: O Τζόναθακ Άντικ επικαλείται την αρθρίτιδα του πατέρα του προς υπεράσπισή του για την πτώση – Βίντεο ντοκουμέντο
Κάμερες ασφαλείας δείχνουν τον επιχειρηματία να χάνει ξαφνικά την ισορροπία του και να πέφτει χωρίς να προλάβει να απλώσει πλήρως τα χέρια του για να προστατευθεί
Η πτώση του ιδρυτή της Mango, Ισάκ Άντικ έξω από την είσοδο των εγκαταστάσεων της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Mutua Universal στη Βαρκελώνη