Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τουρκία: Οργισμένη απάντηση στον Παυλόπουλο! “Η Ελλάδα συστηματικά σκότωνε Τούρκους και Μουσουλμάνους”

Τουρκία
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Η Τουρκία… αντιδρά με τον γνωστό της, προκλητικό, τρόπο στα όσα είπε ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Αρμενία.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στην Αρμενία. Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε… έξαλλη την Τουρκία που απαντά με προκλήσεις.

Τουρκία – Οργισμένη απάντηση του ΥΠΕΞ

Μεταξύ άλλων, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας ανακοίνωσε τα εξής:

«Η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς προς την Τουρκία κύκλους και βλέπουμε ότι συνεχίζει να στηρίζει τη στάση τους».
Και πρόσθεσε: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις θηρωηδίες που έκανε η Ελλάδα στους Τούρκους και τους υπόλοιπους Οθωμανούς, κατά τη διάρκεια της Ιστορίας. Είναι γνωστό, επίσης, ότι η Ελλάδα συστηματικά σκότωνε Τούρκους και Μουσουλμάνους στην περιοχή».

«Σήμερα η Ελλάδα υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην “τουρκική μειονότητα” και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές» έσπευσε να καταγγείλει, παράλληλα, όσον αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Click4more: Παυλόπουλος: Η Tουρκία οφείλει μια συγγνώμη για τα εγκλήματα της κατά της ανθρωπότητας

Και κατέληξε: «Σας υπενθυμίζουμε ότι η υποστήριξη ενεργειών εναντίον της χώρας μας δεν θα παράσχει κανένα όφελος στην Ελλάδα. Καλούμε την Ελλάδα να πράξει με μεγαλύτερη υπευθυνότητα, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος προώθησης της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας».

Να σημειωθεί εδώ πως η μήνη της γειτονικής χώρας προκλήθηκε από την επίσημη επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην Αρμενία.

Κατά τη διάρκειας του ταξιδιού αυτού, μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, την οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει από το 1996.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις