Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τουρκία: Οργισμένο πλήθος επιτέθηκε σε σπίτια και καταστήματα σύρων προσφύγων

Τουρκία: Οργισμένο πλήθος επιτέθηκε σε σπίτια και καταστήματα σύρων προσφύγων

Οργισμένο πλήθος επιτέθηκε σε ιδιοκτησίες σύρων προσφύγων σπάζοντας τζάμια καταστημάτων και σπιτιών, καίγοντας αυτοκίνητα και πετώντας πέτρες, κατά τη διάρκεια ταραχών στη συνοικία Αλτιντάγκ της Άγκυρας στην Τουρκία, με αφορμή τον θάνατο ενός νεαρού Τούρκου.

Οι ταραχές ξέσπασαν όταν ύστερα από καυγά μεταξύ Τούρκων και Σύρων την Τρίτη, ένας 18χρονος Τούρκος έχασε τη ζωή του και ένας ακόμα τραυματίστηκε.

 

Δύο αλλοδαποί έχουν συλληφθεί και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τον θάνατο του νεαρού, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Ο επικεφαλής της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου Κερέμ Κινίκ ανήρτησε βίντεο στο Twitter στο οποίο δείχνει το πλήθος να ρίχνει πέτρες στα σπίτια των Σύρων προσφύγων.

«Ποια παράδοσή μας προβλέπει τον λιθοβολισμό των σπιτιών τη νύκτα; Πολλοί πρόσφυγες επικοινώνησαν μαζί μας και δήλωσαν ότι ανησυχούν για τις ζωές των παιδιών τους», κατήγγειλε.

Παράλληλα, ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένα μικρό παιδί με το πρόσωπό του γεμάτο αίματα, που τραυματίστηκε από μία πέτρα που έπεσε μέσα στο σπίτι του και το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο. 

Το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας ανέφερε στο Twitter ότι «οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια» που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης έχουν τερματιστεί.

Στην Τουρκία ζουν περίπου 3,7 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες, ενώ τον τελευταίο καιρό υπάρχει ανησυχία στη χώρα για το ενδεχόμενο μεγάλης εισροής μεταναστών από το Αφγανιστάν, καθώς η κατάσταση ασφαλείας εκεί επιδεινώνεται συνεχώς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις