Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τουρκία: Παραλήρημα Ερντογάν κατά ΗΠΑ, Μπάιντεν και Αμερικανού πρέσβη: «Ψηφίστε με να τους δώσουμε ισχυρό μάθημα»

Τουρκία: Παραλήρημα Ερντογάν κατά ΗΠΑ, Μπάιντεν και Αμερικανού πρέσβη: «Ψηφίστε με να τους δώσουμε ισχυρό μάθημα»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπέλυσε βολές κατά ριπάς εναντίον των ΗΠΑ, του Τζο Μπάιντεν, αλλά και του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα και όπως είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο κόσμος πρέπει να τον ψηφίσει και να τον οδηγήσει στη νίκη στις επερχόμενες εκλογές, για να δώσει ισχυρό μάθημα σε όλους αυτούς.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε την ολομέτωπη επίθεση προς τις ΗΠΑ, τον Τζο Μπάιντεν και τον Αμερικανό πρέσβη Τζεφ Φλέικ μιλώντας σε εκδήλωση στα γραφεία του εθνικιστικού κόμματος των Γκρίζων Λύκων, που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε… γίνει Τούρκος με την στάση του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα να επισκεφθεί τον μεγάλο αντίπαλό του στις εκλογές, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και η… μπάλα πήρε και τον Τζο Μπάιντεν

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον κόσμο να τον ψηφίσει για να δώσουν ένα «ισχυρό μάθημα στις ΗΠΑ και στον Μπάιντεν».

«Επισκέφθηκε τον… bye bye Κεμάλ» 

«Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα στις ΗΠΑ. Από τη μια, ο Mπάιντεν μιλάει από εκεί, από την άλλη ο πρέσβης του Μπάιντεν εδώ, πάει και επισκέπτεται τον bye bye Κεμάλ (σ.σ.: εννοεί τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου). Είναι ντροπή, βάλε το μυαλό σου να δουλεύει. Εσύ είσαι πρέσβης. Αυτός που πρέπει να απευθυνθείς είναι ο πρόεδρος. Εσύ τώρα με ποιόν τρόπο θα ζητήσεις ραντεβού από τον πρόεδρο;», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Και συνέχισε ακάθεκτος: «Οι πύλες μας για τον πρέσβη έχουν κλείσει. Δεν μπορεί να ξαναμπεί. Γιατί; Διότι πρέπει να ξέρεις τα όρια σου. Θα πρέπει ως πρέσβης να ξέρεις τα καθήκοντα σου. Όσο δεν μαθαίνεις αυτή η πύλη ( της προεδρίας) δεν είναι έτσι περάστε. Δεν μπορείς να μπεις»!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις