Κόσμος

Τουρκία: Πλησιάζουν οι εκλογές… αυξάνονται οι συλλήψεις για την απόπειρα πραξικοπήματος!

Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 47 άτομα σε μια επιχείρηση με στόχο φερόμενους υποστηρικτές στο στρατό ενός δικτύου που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε πριν από δύο χρόνια μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, μετέδωσε σήμερα το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Η επιχείρηση, η οποία άρχισε την Τρίτη, είχε στόχο 124 πρόσωπα που κατηγορούνται ότι είναι οπαδοι του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσε το CNN Turk.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι βρισκόταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, μια κατηγορία που ο ίδιος αρνείται.

Θεωρούνται θρησκευτικοί καθοδηγητές υψηλόβαθμου στρατιωτικού προσωπικού

Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι δρούσαν ως θρησκευτικοί καθοδηγητές υψηλόβαθμου στρατιωτικού προσωπικού, σύμφωνα με το CNN Turk. Η επιχείρηση, επίκεντρο της οποίας ήταν το Ικόνιο στην κεντρική Τουρκία και η οποία εκτάθηκε σε 31 επαρχίες, πραγματοποιήθηκε πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή στην Τουρκία.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος η Άγκυρα έθεσε υπό κράτηση 160.000 ανθρώπους και απέλυσε σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημόσιων υπαλλήλων, ανακοίνωσε τον Μάρτιο το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βαγδάτη: Η στιγμή της επίθεσης με drone στην αμερικανική – στρατιωτική βάση «Victory»
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ιρανική ομάδα Κατάιμπ Χεζμπολάχ - Αυτή είναι και η πρώτη φορά που η οργάνωση χρησιμοποίησε με επιτυχία drone, παρακάμπτοντας τα αμερικανικά συστήματα άμυνας
Βαγδάτη: Η στιγμή της επίθεσης με drone στην αμερικανική – στρατιωτική βάση «Victory»
Χεζμπολάχ και Ιράν βομβαρδίζουν το Ισραήλ, εκρήξεις και καπνοί στη Βηρυτό: «Θα σκοτώσουμε τον Νετανιάχου» ορκίζεται η Τεχεράνη
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου - Συνεχίζεται το θρίλερ με τα Στενά του Ορμούζ - ΗΠΑ, Ιράν και Ισραήλ αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου
Εκρήξεις στη Βηρυτό 8
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
8