Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τουρκία: Πολίτες στους δρόμους με νταούλια, φιλώντας εικόνες του Ερντογάν

Τουρκία: Πολίτες στους δρόμους με νταούλια, φιλώντας εικόνες του Ερντογάν

Εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους στην πόλη Μαλάτια της Τουρκίας, όχι για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική εξαθλίωση, αλλά για να υμνήσουν τον πρόεδρό τους, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε στο ΣΚΑΙ ο Μανώλης Κωστίδης από τη Κωνσταντινούπολη πλήθος κόσμου βγήκε με νταούλια στους δρόμους της Μαλάτια στηνΤουρκία, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς και φιλώντας εικόνες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, οι διαδηλωτές έκαψαν και ψεύτικα δολάρια.

Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ερντογάν, ενώ ένας από αυτούς δήλωσε: «Ο Θεός να δώσει καλή ζωή στον πρόεδρο μας, να μη λείψει από την ηγεσία της πατρίδας μας, η χώρα μας να μην έχει ανάγκη κανέναν, αν ενωθούμε όλοι δεν μπορεί να μας πειράξει κανένας. Ο Θεός να μας έχει ενωμένους!» με το πλήθος να απαντά φωνάζοντας «Αμήν!».

Παράλληλα, ο Ερντογάν σε δηλώσεις του υποσχέθηκε πως το μεγάλο άλμα που έκανε η κυβέρνηση του στη Δημοκρατία θα το πραγματοποιήσει και στην τέχνη αλλά και στον πολιτισμό: «Tα προηγούμενα 19 χρόνια κάναμε μεγάλο άλμα στους τομείς της δημοκρατίας και ανάπτυξης. Πράγματι είναι μια  προσπάθεια, που η επιτυχία μας θα γραφτεί στην ιστορία. Από εδώ και πέρα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στην τέχνη και στον πολιτισμό. Όπως και στην παιδεία που θα συμβάλλει στην μετάδοση τους, στις επόμενες γενιές.»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις