Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τουρκία: Προπαγάνδα από τα παλιά – «Επεισόδιο» στα Ίμια «είδε» η εφημερίδα Sozcu

Τουρκία Ίμια
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Για… ένταση στα Ίμια μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας έκανε λόγο η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Sozcu το απόγευμα της Δευτέρας, 27.12.2021.

«Το ελληνικό Λιμενικό και οι Έλληνες ψαράδες ήθελαν να πλησιάσουν τα Ίμια. Οι Έλληνες εμπόδισαν να πλησιάσει στην περιοχή σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Τουρκικά και ελληνικά σκάφη πλησίασαν το ένα το άλλο» ανέφερε το δημοσίευμα που ακόμη σημείωνε πως το περιστατικό συνέβη μεταξύ 15.00 και 16.00 το απόγευμα, όταν τα ελληνικά αλιευτικά πλησίασαν σε απόσταση 20 μέτρων τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Η εφημερίδα μάλιστα δημοσιοποίησε και σχετικό βίντεο, το οποίο -ισχυρίζεται πως- επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της, για νέο «επεισόδιο» στα Ίμια.

Δείτε την σχετική ανάρτηση

Το επίμαχο ρεπορτάζ της εφημερίδας Sozcu υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιασάρ Αντέρ, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο είχε… επίσης «δει» ελληνοτουρκικό επεισόδιο στα Ίμια, το οποίο ωστόσο διέψευσε κατηγορηματικά τόσο το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, όσο και η τουρκική Ακτοφυλακή.

Τότε η εφημερίδα είχε υποστηρίξει πως δύο σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος από την Κάλυμνο, επιχείρησαν να προσεγγίσουν τις βραχονησίδες Ίμια, με αποτέλεσμα να παρέμβει η τουρκική Ακτοφυλακή και να υπάρξει ένταση.

Το δημοσίευμα μάλιστα ανέφερε πως οι Έλληνες θέλησαν να πραγματοποιήσουν τελετή για τους τρεις αξιωματικούς που χάθηκαν τη βραδιά της κρίσης των Ιμίων.

Τουρκία Ίμια

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις