Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τουρκία: «Πυρά» κατά της Ελλάδας από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Τουρκία
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Συνεδρίασε σήμερα (25.11.2021) το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας εκδίδοντας μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του μια ανακοίνωση που αφορά και στην οικονομία της χώρας.

«Αξιολογήθηκαν οι προκλήσεις και οι απειλές που αντιμετώπισε και μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία κατά τη διαδικασία εφαρμογής των οικονομικών πολιτικών επενδύσεων, παραγωγής, απασχόλησης και εξαγωγών, σύμφωνα με τους στόχους της και τη στέρεα υποδομή που έχει κατασκευάσει», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη.

Στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπάρχουν σκληρές αναφορές και για την Ελλάδα, την οποία κατηγορεί ότι δεν τηρεί τους όρους καλής γειτονίας. «Η Ελλάδα με επιθετικές ενέργειες και επιθετική ρητορική επιμένει να μην εφαρμόζει τους όρους καλής γειτονίας και να παραβιάζει τους όρους Διεθνών Συνθηκών και αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα και την ηρεμία στην περιοχή», επισημαίνει. 

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί το σημείο της ανακοίνωσης που τονίζει ότι δυνάμεις που ενισχύουν την Ελλάδα για να κάνει κι άλλα βήματα που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας πρέπει να σταματήσουν να τηρούν αυτή τη στάση καλώντας τες να πάρουν θέση προς την ειρήνευση και τη δικαιοσύνη. 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις