Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τουρκία: Σάλος με τον «Έλληνα θεό» στο Μετρό της Κωνσταντινούπολης

Τουρκία: Σάλος με τον «Έλληνα θεό» στο Μετρό της Κωνσταντινούπολης
Youtube

Μεγάλο ζήτημα φαίνεται πως έχει γίνει στην Τουρκία η διαφήμιση ενός videogame στο μετρό της Κωνσταντινούπολης, καθώς η διαφήμιση που κοσμεί συρμούς του τρένου απεικονίζει έναν «Έλληνα θεό», τον Κράτος.

Ο Κράτος είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του videogame «God of War Ragnarök» για Playstation. Η εταιρεία αποφάσισε να διαφημίσει το νέο βιντεοπαιχνίδι στο μετρό της Κωνσταντινούπολης. Κάποιοι όμως στην Τουρκία δεν είδαν με καλό μάτι τη διαφήμιση.

Το θέμα ξεκίνησε με τις αναρτήσεις του Μουράτ Σαχίν, του προέδρου της Συνομοσπονδίας του Εθνικού Κινήματος Επιβίωσης. Ο Σαχίν ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες από το «Έλληνα» Κράτος και σχολίασε πως υπεύθυνος γι’αυτό είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει φωτογραφίες τού λεγόμενου Έλληνα θεού Kratos στο μετρό! Θεέ μου σώσε την Κωνσταντινούπολη» έγραψε ο Σαχίν, αναρτώντας μια φωτογραφία από το Μετρό της Κωνσταντινούπολης.

Ωστόσο, χρήστες του Twitter του επισήμαναν πως το ίδιο είχε γίνει και παλαιότερα όταν είχε κυκλοφορήσει το τρίτο «επεισόδιο» του παιχνιδιού…

Πολλοί έσπευσαν να του πουν ότι το ίδιο γίνεται σε πολλές χώρες, ενώ πολλοί αναρωτήθηκαν αν θα έπρεπε να υπάρξει εφαρμογή του νόμου για τα fake news που ψηφίστηκε στην Τουρκία.

Λίγο αργότερα ο Σαχίν θέλησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως «το μυαλό σας δεν είναι αρκετό για να καταλάβετε τι ήθελα να πω. Ήθελα οι νέοι άνθρωποι να αντιληφθούν ότι ο Ιμάμολγου είναι εραστής της Ελλάδας».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις