Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τουρκία: Σάλος με βουλευτή του CHP που παρομοιάζει τον Ερντογάν με τον Χίτλερ

Τουρκία: Σάλος με βουλευτή του CHP που παρομοιάζει τον Ερντογάν με τον Χίτλερ

Μία ημέρα μετά το show του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έβαλε ένα παιδάκι στο… παιχνίδι της προεκλογικής του εκστρατείας, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP, παρομοίασε τον πρόεδρο της Τουρκίας με τον Χίλτερ.

Ο Οζγκιούρ Οζέλ, σχολιάζοντας όσα έγιναν στην ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τραπεζούντα, έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: Στην πολιτική της Τουρκίας, ουδέποτε υπήρξε ηγέτης που να χρησιμοποίησε παιδιά για προπαγάνδα. Στην ιστορία της παγκόσμιας πολιτικής, όσοι κατέφυγαν σε αυτό ήταν πάντα δικτάτορας, με πιο γνωστό τον Αδόλφο Χίτλερ”.

Όπως αναμενόταν, η ανάρτηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην κυβέρνηση, με φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της Τουρκίας να κράζουν τον αντιπρόεδρο του CHP.

Χθες (30.01.2022), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την Τραπεζούντα όπου πραγματοποίησε ομιλία και στο τέλος κάλεσε ένα μικρό παιδί στη σκηνή, στο οποίο έδωσε το μικρόφωνο για να μιλήσει. Το αγόρι άρχισε να εξυμνεί τον «Σουλτάνο» και να προτρέπει, μάλιστα, τον πλήθος των συγκεντρωμένων να τον ψηφίσει.

Κι όχι μόνο αυτό, αφού αποκάλεσε δύο φορές «προδότη» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Δώσε εδώ αμέσως το μικρόφωνο!», είπε ο μικρός και πήρε τον λόγο. «Φίλοι μου, αυτός ο κ. Κεμάλ, ο θείος μου ο πρόεδρος… Ο κ. Κεμάλ, που βγαίνει απέναντι στο θείο μου τον πρόεδρο, ποιος είναι ξέρετε; Αυτός ο άνθρωπος είναι ένας προδότης! Ένας προδότης! Αλλά ο άνθρωπος εδώ, είναι ο καλύτερος άνθρωπος. Αυτόν να ψηφίσετε. Ο πιο μεγάλος!».

https://twitter.com/HaberReport/status/1487759445937561600?s=20&t=JBsunUjtuxBwUaqVrZmqiw

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις