Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τουρκία: Σε καραντίνα Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα κι άλλες 29 πόλεις λόγω κορονοϊού

Τουρκία

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε καραντίνα μπαίνουν από απόψε τα μεσάνυχτα (3/4/2020) 3 πόλεις της Τουρκίας, ανάμεσα στις οποίες η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη, η Άγκυρα και το Ικόνιο.

Tις ανακοινώσεις έκανε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως από απόψε κλείνουν οι είσοδοι και οι έξοδοι των πόλεων αυτών της Τουρκίας για αυτοκίνητα και λεωφορεία. Εξαιρούνται της απαγόρευσης τα φορτηγά τροφοδοσίας και τα φορτηγά transit.

Ανακοίνωσε εξάλλου ότι απαγορεύεται η έξοδος από το σπίτι όσων είναι κάτω από 20 χρονών. Ήδη έχει απαγορευτεί η έξοδος από το σπίτι για τους άνω των 65, υπενθύμισε ο πρόεδρος Ερντογάν.

Παράλληλα ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους στις λαϊκές , στα σούπερ μάρκετ και στους χώρους εργασίας.

Επίσης ανέφερε πως θα είναι υποχρεωτική η διατήρηση της «κοινωνικής απόστασης» τριών βημάτων όσων κυκλοφορούν στους δρόμους.

Υπενθυμίζεται πως απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη έχει ζητήσει ο Δήμαρχός της Εκρέμ Ιμάμογλου, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον Ερντογάν.

Κορονοϊός στην Τουρκία: 425 οι θάνατοι, 2.786 νέα κρούσματα

Νωρίτερα νέα αύξηση θυμάτων στην Τουρκία ανακοίνωνε ο υπουργός Υγείας. Σύμφωνα με τον Φαχρετίν Κοτζά, τις τελευταίες 24 ώρες, 69 άνθρωποι πέθαναν από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων σε 425. 

Όπως είπε, έγιναν 16.160 διαγνωστικά τεστ και διαπιστώθηκαν 2.786 κρούσματα, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε 20.921, από την αρχή της εκδήλωσης της επιδημίας στις 11 Μαρτίου. Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι σε 25 πόλεις της Τουρκίας δεν υπάρχουν νεκροί ενώ σε 56 πόλεις χάθηκαν ζωές λόγω κορωνοϊού. Στην Κωνσταντινούπολη τα κρούσματα είναι 12.231, στη Σμύρνη 1.015, στην Άγκυρα 860, στο Ικόνιο 601 και στο Κοτζάελι 500.

Ο Φαχρετίν Κοτζά ανέφερε ότι η Επιστημονική Επιτροπή του τουρκικού Υπουργείου Υγείας αποφάσισε ότι θα πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα όπου υπάρχει κίνδυνος από την επιδημία.

“Κοινοποιήσαμε τις αποφάσεις μας στον Πρόεδρό μας,” είπε ο Φαχρετίν Κοτζά ο οποίος τόνισε ότι ο τρόπος να ηττηθεί ο ιός είναι να εμποδιστεί η διασπορά του.

“Ας απομονωθούμε. Το σπίτι μας είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας,” είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις