Κόσμος

Τουρκία: Σπάει ρεκόρ η ανεργία – Στο υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων εννέα χρόνων

Το ποσοστό ανεργίας στην Τουρκία ανήλθε στο 13,5% την περίοδο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου, το υψηλότερο σε εννέα χρόνια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, σε μια εξέλιξη που αποτυπώνει τον αντίκτυπο από την κρίση της τουρκικής λίρας πέρυσι.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων ανήλθε στα 4,3 εκατ. για τους τρεις μήνες έως τον Ιανουάριο, καταγράφοντας αύξηση μεγαλύτερη του ενός εκατομμυρίου σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όταν το ποσοστό της ανεργίας διαμορφωνόταν στο 12,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας.

Τους τελευταίους τρεις μήνες του 2018, το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 12,3%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ έπληξαν και ακινητοποίησαν δύο τάνκερ του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ – Αναφορές για σποραδικές συγκρούσεις
Οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον δύο πετρελαιοφόρων με ιρανική σημαία που προσπαθούσαν να καταπλεύσουν σε ιρανικό λιμάνι στον Κόλπο του Ομάν
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Μέση Ανατολή
Ρούμπιο: «Οι ΗΠΑ περιμένουν απάντηση από το Ιράν στην πρόταση για τερματισμό του πολέμου μέσα στην μέρα»
Ο Ρούμπιο σχολίασε τα δημοσιεύματα, για το Ιράν που έχει φτιάξει ή προσπαθεί να φτιάξει νέα υπηρεσία για τον έλεγχο στην κυκλοφορία στα Στενά του Ορμούζ: «Αυτό θα ήταν πολύ προβληματικό και απαράδεκτο»
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο