Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τουρκία: Στη φυλακή και πάλι ο πολιτικός Μετίν Γκιουρτζάν μετά από 24 ώρες ελευθερίας

Τουρκία: Στη φυλακή και πάλι ο πολιτικός Μετίν Γκιουρτζάν μετά από 24 ώρες ελευθερίας

Μόλις 24 ώρες κράτησε η ελευθερία του πολιτικού Μετίν Γκιουρτζάν καθώς σήμερα συνελήφθη και πάλι μετά από απόφαση της Δικαιοσύνης στην Τουρκία.

Ο Γκιουρτζάν, ένας από τους ηγέτες του Κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA), συνελήφθη τον Νοέμβριο και προφυλακίστηκε για «πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία» μένοντας στη φυλακή για πάνω από 6 μήνες.

Μεταξύ των εις βάρος του κατηγοριών είναι ότι μοιράστηκε απόρρητες πληροφορίες κατά τη διάρκεια συναντήσεών του με ξένους διπλωμάτες.

Αποφυλακίστηκε χθες υπό δικαστική επιτήρηση και έφυγε από τη φυλακή της Άγκυρας μόλις έγινε γνωστή η δικαστική απόφαση, μέσα στη νύχτα. Εκεί τον περίμεναν οι δικηγόροι και η οικογένειά του, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, ο εισαγγελέας αντιτάχθηκε στην απελευθέρωσή του και δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε εκ νέου τη σύλληψή του.Ο Γκιουρτζάν συνελήφθη και επέστρεψε κατευθείαν στη φυλακή.

Πέρυσι, το ηγετικό στέλεχος του κόμματος DEVA είχε επικρίνει την προσέγγιση μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα θα αναγκαζόταν να κάνει παραχωρήσεις με αντάλλαγμα επενδύσεις των Εμιράτων.

Σε μια παρόμοια περίπτωση, ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Οσμάν Καβαλά, που καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε ισόβια κάθειρξη, αφέθηκε αρχικά ελεύθερος, συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος τον Οκτώβριο του 2017 και φυλακίστηκε εκ νέου την ίδια μέρα, πριν ακόμη προλάβει να πάει σπίτι του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις