Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Τουρκία: Συγκλονιστικό βίντεο από την συντριβή του πυροσβεστικού Beriev

Τουρκία: Συγκλονιστικό βίντεο από την συντριβή του πυροσβεστικού Beriev

Ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Beriev, συνετρίβη στη νότια Τουρκία το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Αυγούστου. Πρόκειται για αεροσκάφος το οποίο είχε νοικιάσει η χώρα από τη Ρωσία, προκειμένου να συμβάλλει στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και ημέρες στην χώρα.

Το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev επιχειρούσε στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Καχραμανμάρας, όταν ξαφνικά… χάθηκε! Σε αυτό επέβαιναν 8 άνθρωποι, πέντε Ρώσοι και τρεις Τούρκοι. Όλοι τους νεκροί. 

Το αεροσκάφος συνετρίβη για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, την ώρα που πήγαινε να κάνει ρίψεις νερού για να σβήσει μια πυρκαγιά. Τα αίτια της τραγωδίας θα διαπιστωθούν από επιτροπή του Υπουργείου Άμυνας που εστάλη στο σημείο.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα social media δείχνει την στιγμή της συντριβής και είναι πραγματικά συγκλονιστικό.

Δείτε βίντεο από την στιγμή της συντριβής:

Με απόφαση του προέδρου της Ρωσίας, οι Ρώσοι στρατιωτικοί και τα μέλη του πληρώματος του πυροσβεστικού αεροσκάφους Be-200 που συνετρίβη στην Τουρκία, θα βραβευθούν μετά θάνατον. Επίσης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε τηλεγράφημα με συλλυπητήρια στους συγγενείς των Ρώσων στρατιωτικών-μελών του πληρώματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις