Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τουρκία: Συλλαμβάνουν γιατρούς που διαφώνησαν με την εισβολή στην Αφρίν!

Τουρκία: Συλλαμβάνουν γιατρούς που διαφώνησαν με την εισβολή στην Αφρίν!

Με κάθε ευκαιρία, το καθεστώς στην Τουρκία φροντίζει να δίνει εντολές για συλλήψεις. Μέχρι τώρα ήταν ο Γκιουλέν και το… “δίκτυό” του που θέλουν -κατά τον Ερντογάν- να ρίξουν την κυβέρνηση. Τώρα, ήταν η σειρά εκείνων που διαφώνησαν με τον πόλεμο στην Αφρίν.

Δεν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, δεν ήταν στρατηγοί, δεν ήταν δάσκαλοι ή στρατιώτες όπως την προηγούμενη φορά. Τώρα, στο στόχαστρο του Ερντογάν μπήκαν οι γιατροί που διαφώνησαν με την πολεμική επιχείρηση που ξεκίνησε η Τουρκία στην Αφρίν της βόρειας Συρίας.

Διαφωνείς με την Αφρίν; Συλλαμβάνεσαι!

Τούρκος εισαγγελέας διέταξε την Τρίτη (30.01.2018) την κράτηση 11 μελών του διοικητικού συμβουλίου της Τουρκικής Ιατρικής Ένωσης.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται μετά την άρνηση της Ένωσης να υποστηρίξει την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στα βόρεια της Συρίας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα στην Άγκυρα, η αστυνομία άρχισε τις απαραίτητες διαδικασίες σήμερα το πρωί, ενώ αστυνομικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε οκτώ επαρχίες.

Ο πρόεδρος της TTB Ραζίτ Τουκέλ κι άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν συλληφθεί σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Αλί Σεκέρ (CHP).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις