Κόσμος

Τουρκία: Συνελήφθη η δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς για εξύβριση του Ταγίπ Ερντογάν

Η δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς συνελήφθη και ετέθη σε προσωρινή κράτηση σήμερα για «εξύβριση του προέδρου», αφού είπε από τηλεοράσεως μία παροιμία, η οποία ερμηνεύθηκε ότι αφορούσε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της δημοσιογράφου.

«Υπάρχει μια πολύ γνωστή παροιμία που λέει ότι η εστεμμένη κεφαλή γίνεται σοφότερη. Αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το βόδι μπαίνοντας στο παλάτι δεν γίνεται βασιλιάς , αλλά το παλάτι γίνεται στάβλος», δήλωσε live η πολύ γνωστή στην Τουρκία δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό δίκτυο Tele1.

Η Σεντέφ Καμπάς δημοσίευσε παράλληλα την κιρκασιανή παροιμία στον λογαριασμό της στο Twitter, όπου έχει 900.000 ακολούθους.

Η δημοσιογράφος συνελήφθη την νύκτα στο σπίτι της στην Κωνσταντινούπολη, ανακρίθηκε και ετέθη σε προσωρινή κράτηση, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της Ουγκούρ Ποϊράζ.

«Η σύλληψη της Σεντέφ Καμπάς για “εξύβριση του προέδρου» αποτελεί σοβαρή παραβίαση του δικαιώματος της έκφρασης», σχολίασε το Συνδικάτο των Δημοσιογράφων της Τουρκίας (TGS).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ ήταν η χειρότερη τα τελευταία 30 χρόνια - Οι πολύνεκρες επιθέσεις που συγκλόνισαν την Αυστραλία
Οι νόμοι περί οπλοκατοχής - που είχαν για περίπου τρεις δεκαετίες παίξει σημαντικό ρόλο στο να αποτραπούν τέτοιες επιθέσεις - θα γίνουν πιο αυστηροί
Άνθρωποι θρηνούν τους νεκρούς στην παραλία Μπόντι
Πώς πατέρας και γιος οργάνωσαν την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ – Το ταξίδι στις Φιλιππίνες και το ψέμα ότι «πάνε για ψάρεμα»
Ως βάση επιχειρήσεων είχαν νοικιάσει διαμέρισμα μέσω Airbnb, το οποίο βρίσκεται περίπου μισή ώρα μακριά από την παραλία όπου εκτυλίχθηκε το μακελειό - Από το Πακιστάν η καταγωγή τους
Πώς πατέρας και γιος οργάνωσαν την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ – Το ταξίδι στις Φιλιππίνες και το ψέμα ότι «πάνε για ψάρεμα»
Έλα Κουκ: Φοιτήτρια αντιπρόεδρος του ρεπουμπλικανικού συλλόγου, η μία νεκρή από την ένοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο Μπράουν στις ΗΠΑ
H είδηση ότι η μία από τους δύο νεκρούς από την ένοπλη επίθεση στις ΗΠΑ, ήταν υποστηρίκτρια του κυβερνώντος κόμματος του Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να δώσει πολιτική διάσταση στο στυγερό έγκλημα
Η 19χρονη Έλα Κουκ