Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τουρκία: Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία του προέδρου της Αϊτής τον Ιούλιο

Τουρκία: Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία του προέδρου της Αϊτής τον Ιούλιο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Συνελήφθη στην Τουρκία ένας ύποπτος άνδρας «έντονου ενδιαφέροντος» για τη δολοφονία του προέδρου της Αϊτής, Ζοβενέλ Μοΐζ, τον περασμένο Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Κλοντ Ζοζέφ.

Ο 53χρονος Ζοβενέλ Μοΐζ, ένας πρώην επιχειρηματίας ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος της Αϊτής το 2017, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στην προεδρική κατοικία, ενώ η σύζυγός του τραυματίστηκε από την επίθεση, με έναν από τους υπόπτους για τη δολοφονία του, να συλλαμβάνεται στην Τουρκία.

Ως βασικοί ύποπτοι κρίθηκαν Κολομβιανοί μισθοφόροι παρότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος κάποιου ούτε έχει καταδικαστεί κάποιος σε σχέση με την υπόθεση.

«Μόλις είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό, τον φίλο μου Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να του εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την Τουρκία για τη σύλληψη του Σαμίρ Χαντάλ, ενός από τα πρόσωπα έντονου ενδιαφέροντος στην έρευνα για τη δολοφονία του προέδρου», έγραψε ο Ζοζέφ στο Twitter.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σήμερα Τρίτη (16.11.2021) ότι ο Σαμίρ Χαντάλ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από τις αρχές σε πτήση από τις ΗΠΑ με ενδιάμεσο σταθμό την Τουρκία και προορισμό την Ιορδανία, καθώς καταζητούνταν από την Ίντερπολ.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα να σχολιάσει το ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις