Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Τουρκία: Συνεχίζει τον προκλητικό «χαβά» του ο Ακάρ – «Αλαζονική η Ελλάδα, παρενόχλησε τα αεροπλάνα μας»

Τουρκία: Συνεχίζει τον προκλητικό «χαβά» του ο Ακάρ – «Αλαζονική η Ελλάδα, παρενόχλησε τα αεροπλάνα μας»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ συνεχίζει τον προκλητικό «χαβά του» και έκανε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας. Ο Ακάρ χαρακτήρισε την Ελλάδα «κακομαθημένη» και «αλλαζονική», τόνισε ότι παρενόχλησε τουρκικά αεροπλάνα, ενώ μίλησε ξανά για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ δήλωσε για την Ελλάδα ότι η χώρα μας είναι εκείνη που κλιμακώνει την ένταση.

«Δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει τις ενέργειες που θα κλιμακώσουν την ένταση. Η Ελλάδα παρενόχλησε τα αεροπλάνα μας δύο φορές την τελευταία εβδομάδα. Αυτή η εχθρική στάση έδειξε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα έχει γίνει αλαζονική», επισήμανε ο Ακάρ.

«Θα δίνεται απάντηση στις άδικες πράξεις της Ελλάδας»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας τόνισε ότι η χώρα του θα απαντάει στις άδικες πράξεις της Ελλάδας. «Έχει δοθεί και θα συνεχίσει να δίνεται ως απάντηση στις πάσης φύσεως άδικες πράξεις που διαπράττει η Ελλάδα. Είναι καιρός το ΝΑΤΟ να σταματήσει αυτή την κακομαθημένη στάση. Ο ελληνικός λαός και οι δύο μας γνωριζόμαστε πολύ καλά. Όσοι θέλουν το μέλλον τους να είναι καλό, πρέπει να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες και του σήμερα».

Για το θέμα της διχοτόμησης της Κύπρου ο Τούρκος υπουργός ανέφερε: «Η Κύπρος, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι το εθνικό μας ζήτημα. Αναφορικά με την Κύπρο, μιλάμε για δύο κυρίαρχα, ισότιμα και ανεξάρτητα κράτη. Το θέμα δεν είναι πλέον η ίδρυση αυτού του κράτους, αλλά η αναγνώριση του κράτους το οποίο έχει ιδρυθεί», είπε ο Ακάρ και πρόσθεσε πως το θέμα είναι η«αναγνώριση του ψευδοκράτους».



Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις