Κόσμος

Τουρκία: Συνεχίζονται οι επιθεωρήσεις πλοίων που μεταφέρουν σιτηρά από την Ουκρανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι επιθεωρήσεις των πλοίων που είναι φορτωμένα με σιτηρά από την Ουκρανία θα συνεχιστούν «σήμερα και αύριο» στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Μόσχας ότι αναστέλλει την συμμετοχή της στη συμφωνία που είχε επιτευχθεί το καλοκαίρι. 

«Προβλέπεται να συνεχιστεί η επιθεώρηση των πλοίων που είναι φορτωμένα με σιτηρά και περιμένουν στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα και αύριο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα ζήτησε από όλες τις πλευρές να αποφύγουν «προκλήσεις» που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συνέχιση της εφαρμογής της συμφωνίας για τα σιτηρά.

Οι Ρώσοι που εργάζονται στο Κοινό Κέντρο Συντονισμού (JCC) της πόλης παραμένουν εκεί. «Στο διάστημα αυτό κανένα πλοίο δεν θα αναχωρήσει από την Ουκρανία», πρόσθεσε. Το υπουργείο ανέφερε ότι η Ρωσία ενημέρωσε την Άγκυρα για την απόφασή της, αφού νωρίτερα μια πηγή των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι «επισήμως» η Τουρκία δεν έχει ενημερωθεί.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είναι σε διαβουλεύσεις με τους ομολόγους του για να επαναληφθεί αυτή η «επιτυχημένη» συμφωνία και τους υπενθύμισε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η εφαρμογή της «για όλη την ανθρωπότητα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκία για τον νόμο της «Γαλάζιας Πατρίδας»: «Θα καθορίσει τις ευθύνες στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας»
Παραμένει ασαφές πότε το νομοσχέδιο θα κατατεθεί ή θα συζητηθεί στη Βουλή, με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν πως θα γίνει μέσα στον Ιούνιο
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Winston S. Churchill, στο βάθος, μαζί με την τουρκική φρεγάτα TCG Barbaros, πραγματοποιούν ναυτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο
Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Λετονίας Εβίκα Σιλίνια - «Οι κυβερνητικοί συνασπισμοί αλλάζουν, αλλά η χώρα παραμένει»
«Το σημαντικότερο για εμένα είναι η ευημερία των Λετονών και η ασφάλεια της χώρας μας», τόνισε η Σιλίνια που αποχώρησε μετά τον σάλο με τα ουκρανικά drones
Η Εβίκα Σιλίνια