Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Τουρκία: Σύννεφο επτά χιλιομέτρων έκανε την μέρα νύχτα στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Σύννεφο επτά χιλιομέτρων έκανε την μέρα νύχτα στην Κωνσταντινούπολη
Πηγή φωτογραφίας: Twitter @HavaForum

Ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν το απόγευμα της Τρίτης (18.04.2023) όσοι βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη. Ένα τεράστιο σύννεφο σκέπασε τον ουρανό της πόλης, με τις εικόνες από την Τουρκία να κάνουν πλέον τον γύρο των social media. 

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (18.04.2023) ένα σύννεφο πάχους 7 χιλιομέτρων, που ονομάζεται «Charlie Bravo Cloud», πέρασε πάνω από την Κωνσταντινούπολη, κάνοντας τη μέρα-νύχτα. Η πόλη βυθίστηκε ξαφνικά στο σκοτάδι και πολλοί χρήστες των social media έσπευσαν να σχολιάσουν το εντυπωσιακό φαινόμενο. 

«Ένα σύννεφο πάχους 7 χιλιομέτρων πέρασε πάνω από την Κωνσταντινούπολη. Ο ήλιος εξαφανίστηκε για πέντε λεπτά και η μέρα έγινε νύχτα. Κάποια έκαναν λόγο για εικόνα “Αποκάλυψης”», ανέφερε το τουρκικό μετεωρολογικό φόρουμ HAVA σε ανάρτηση του στο Twitter, η οποία συνοδευόταν και από το σχετικό βίντεο.

Δείτε βίντεο:

Μάλιστα, ο σύμβουλος μετεωρολογίας του CNN TÜRK Orhan Şen αναφέρθηκε στο φαινόμενο αυτό και έδωσε μερικές λεπτομέρειες. «Είναι ένα πολύ επικίνδυνο σύννεφο. Το πάχος αυτού του σύννεφου είναι πολύ μεγάλο. Μπορεί να φτάσει από 2 χιλιόμετρα έως 16. Ο λόγος που ο ουρανός είναι σκοτεινός είναι ότι το φως του ήλιου δεν περνάει μέσα από ένα τόσο παχύ σύννεφο.. Οι σταγόνες νερού μέσα είναι πολλές και μεγάλες. Αυτό το σύννεφο λέγεται ”Charlie Bravo Cloud”».

Δείτε βίντεο:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις