Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τουρκία: Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης της επίθεσης στο υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα

Τουρκία: Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης της επίθεσης στο υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα

Ταυτοποιήθηκε στην Τουρκία και το δεύτερο άτομο που συμμετείχε στο τρομοκρατικό χτύπημα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα.

Η τρομοκρατική επίθεση έγινε την περασμένη Κυριακή στην Άγκυρα και ο άνδρας που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και ανατινάχθηκε είναι ο Οζκάν, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK.

Ο άλλος ταυτοποιήθηκε ως Χασάν Ογούζ, με την κωδική ονομασία «Κανιβάρ Ερντάλ», μέλος επίσης του PKK.

Να σημειωθεί ότι μετά την επίθεση η Τουρκία ξεκίνησε αεροπορικές επιχειρήσεις  στο βόρειο Ιράκ, εναντίον της οργάνωσης PKK.

Το PKK άλλωστε ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση… «Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα στο μέσο ενημέρωσης ANF.

Μέσω Συρίας μπήκαν στην Τουρκία

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν οι δύο δράστες της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα την Κυριακή μπήκαν στην Τουρκία μέσω Συρίας. 

Την Κυριακή, δύο δράστες ανατίναξαν βόμβα κοντά σε κυβερνητικά κτίρια στην Άγκυρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι ίδιοι και να τραυματισθούν δύο αστυνομικοί. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που είναι εκτός νόμου στην Τουρκία. Μετά τις επιθέσεις η Τουρκία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ.

Ο Φιντάν τόνισε σήμερα ότι στο πλαίσιο της απάντησης της Τουρκίας στην επίθεση της Κυριακής, κάθε υποδομή και ενεργειακή εγκατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία, που ελέγχονται από το PKK και τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αποτελούν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους.

«Συνιστούμε σε τρίτα μέρη να μείνουν μακριά από εγκαταστάσεις που ελέγχονται από το PKK και το YPG. Η απάντηση των ενόπλων δυνάμεών μας στην επίθεση θα είναι ιδιαίτερα ακριβής», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση την YPG, που κατ’ αυτήν είναι ο συριακός βραχίονας των κούρδων ανταρτών του PKK.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις