Κόσμος

Τουρκία: Την Τρίτη η επίσημη επίσκεψη του νέου Σύρου ηγέτη Αχμέντ Αλ Σάρα – Η ατζέντα συνομιλιών με τον Ερντογάν

Κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν πρόσφατα επαφές στην Δαμασκό
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης της Συρίας, Αχμέντ αλ Σάρα, θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη (04.02.2025) επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία μετά από πρόσκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αχμέντ αλ Σάρα θα συναντηθεί στην Άγκυρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσουν τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Συρία αλλά και ζητήματα επικαιρότητας που αφορούν το οικονομικό και διπλωματικά πεδίο.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στο προεδρικό μέγαρο θα αξιολογηθούν τα κοινά βήματα που πρέπει να αναλάβουν οι δύο χώρες για την οικονομική ανάκαμψη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Συρία.

Η Τουρκία απειλεί με στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία ζητώντας την κατάργηση της κουρδικής αυτονομίας, τη διάλυση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), βασικός κορμός των οποίων είναι οι κουρδικές δυνάμεις YPG, και την ενσωμάτωσή τους στον μελλοντικό στρατό της Συρίας, με παράλληλη αποχώρηση από τη Συρία της ηγεσίας τους.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η YPG συνδέεται με την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ, την οποία κατηγορεί για τρομοκρατικές επιθέσεις εις βάρος της Τουρκίας.

Την περασμένη εβδομάδα ο αρχηγός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT) Ιμπραχίμ Καλίν επισκέφθηκε τη Δαμασκό όπου συναντήθηκε με τον Αχμέντ αλ Σάρα.

Προηγήθηκε, στις 15 Ιανουαρίου επίσκεψη στην Άγκυρα των υπουργών Εξωτερικών και ‘Άμυνας της Συρίας, Ασάντ Χασάν αλ Σαϊμπάνι και Μουρχάφ Άμπου Κάσρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Μητέρα 6 παιδιών έχασε χέρι, μέρος των χειλιών της και έμεινε παράλυτη μετά από υστερεκτομή – Ζητά 68,5 εκατομμύρια δολάρια για ιατρικό λάθος
Η 46χρονη Τρίσα Στίβενς κατηγορεί τρεις γιατρούς και δύο νοσοκομεία ότι άργησαν να αντιμετωπίσουν μια σοβαρή λοίμωξη μετά από το χειρουργείο
doctor and nurse medical team are performing surgical operation at emergency room in hospital. assistant hands out scissor and instruments to surgeons during operation.
Μαίνονται οι διαδηλώσεις στο Βέλγιο: Πάνω από δέκα συλλήψεις ανηλίκων και νέες συμπλοκές με αστυνομικούς στις Βρυξέλλες
Το Σαββατοκύριακο κυκλοφόρησαν νέες προσκλήσεις για διαδηλώσεις στα social media, γεγονός που οδήγησε τις αρχές να διεξάγουν αυστηρότερους ελέγχους στο κέντρο των Βρυξελλών
Βρυξέλλες
Ιρλανδία: Καταδίκη πρώην προπονητή για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικα κορίτσια – Ποινή φυλάκισης 15,5 έτη
Ο δικαστής περιέγραψε τον Τζορτζ Γκίμπνεϊ ως «χειριστικό άνθρωπο» που είχε εκμεταλλευτεί την εξουσία που διέθετε ως προπονητής για να διαπράξει «συστηματικές» επιθέσεις
Garda vehicles arrive at the Special Criminal Court, where alleged Irish crime gang boss Daniel Kinahan is due to appear on charges of directing a criminal organisation, in Dublin, Ireland, October 12, 2026. REUTERS/Natalia Campos