Κόσμος

Τουρκία: Την Τρίτη η επίσημη επίσκεψη του νέου Σύρου ηγέτη Αχμέντ Αλ Σάρα – Η ατζέντα συνομιλιών με τον Ερντογάν

Κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν πρόσφατα επαφές στην Δαμασκό
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης της Συρίας, Αχμέντ αλ Σάρα, θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη (04.02.2025) επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία μετά από πρόσκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αχμέντ αλ Σάρα θα συναντηθεί στην Άγκυρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσουν τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Συρία αλλά και ζητήματα επικαιρότητας που αφορούν το οικονομικό και διπλωματικά πεδίο.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στο προεδρικό μέγαρο θα αξιολογηθούν τα κοινά βήματα που πρέπει να αναλάβουν οι δύο χώρες για την οικονομική ανάκαμψη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Συρία.

Η Τουρκία απειλεί με στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία ζητώντας την κατάργηση της κουρδικής αυτονομίας, τη διάλυση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), βασικός κορμός των οποίων είναι οι κουρδικές δυνάμεις YPG, και την ενσωμάτωσή τους στον μελλοντικό στρατό της Συρίας, με παράλληλη αποχώρηση από τη Συρία της ηγεσίας τους.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η YPG συνδέεται με την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ, την οποία κατηγορεί για τρομοκρατικές επιθέσεις εις βάρος της Τουρκίας.

Την περασμένη εβδομάδα ο αρχηγός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT) Ιμπραχίμ Καλίν επισκέφθηκε τη Δαμασκό όπου συναντήθηκε με τον Αχμέντ αλ Σάρα.

Προηγήθηκε, στις 15 Ιανουαρίου επίσκεψη στην Άγκυρα των υπουργών Εξωτερικών και ‘Άμυνας της Συρίας, Ασάντ Χασάν αλ Σαϊμπάνι και Μουρχάφ Άμπου Κάσρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το θρίλερ της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν: Στον «αέρα» μετά το ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο – Τραμπ: «Μπορεί να υπογραφεί και μέσα στη νύχτα»
Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Τα έκανε όλα άνω κάτω. Καθυστέρησε την υπογραφή» - «Δεν έχει καμία γαμ... ικανότητα κρίσης. Του το είπα»
REUTERS
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν να τορπιλίσουν μια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Τραμπ: «Είπα στον Νετανιάχου τι στο διάολο κάνεις;»
Μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «πιθανή» επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια
REUTERS