Κυριακή, 19 Μαΐ
24oC Αθήνα

Τουρκία: Τώρα ο Ακάρ θέλει μείωση των εντάσεων και ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας

Τουρκία: Τώρα ο Ακάρ θέλει μείωση των εντάσεων και ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας

Σαν να είναι άλλος… άνθρωπος μιλάει τις τελευταίες ώρες ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ

Ο ίδιος άνθρωπος που την περασμένη Τρίτη είχε άγριο επεισόδιο με Έλληνες βουλευτές στην Κωνσταντινούπολη, λίγα 24ωρα μετά είπε ότι θέλει να συναντήσει «τον Νίκο» (Παναγωτόπουλο), τον είδε στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και έκαναν θερμή χειραψία και τώρα δηλώνει πως οι εντάσεις πρέπει να μειωθούν. Όλα ο ίδιος, ο Χουλουσί Ακάρ, που ρίχνει τους τόνους στην προκλητικότητα της Τουρκίας. 

«Θεωρούμε σημαντικό να κρατήσουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας για την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων με την Ελλάδα. Η εστίαση σε μια θετική ατζέντα και η μείωση των εντάσεων θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία», είπε ο Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ. 

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εξαγωγών και μεταφοράς των σιτηρών από την Ουκρανία, ένα (ακόμη) πεδίο όπου η Τουρκία επιχειρεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

«Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί γρήγορα με τη διεξαγωγή της συνάντησης Ρωσίας, Ουκρανίας, ΟΗΕ και Τουρκίας. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ένα σχέδιο ως προς αυτό», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Σε ό,τι αφορά στην ένταση στο NATO της Σουηδίας και της Φινλανδίας, όπου η Τουρκία βάζει εμπόδια, ο Ακάρ υπογράμμισε ότι «η πολιτική και οικονομική υποστήριξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας σε τρομοκρατικές οργανώσεις, με προμήθεια οπλικών συστημάτων, έχουν μετατρέψει αυτές τις χώρες σε εστία τρομοκρατίας και αποτελούν απειλή για το ΝΑΤΟ».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις