Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τουρκία: Πολύνεκρη επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση – Σκοτώθηκε αδελφός βουλευτή του κόμματος του Ερντογάν [vid]

Τουρκία: Πολύνεκρη επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση – Σκοτώθηκε αδελφός βουλευτή του κόμματος του Ερντογάν [vid]
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία, όταν ξέσπασε συμπλοκή μεταξύ μελών του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης & Ανάπτυξης (AKP) και ντόπιων καταστηματαρχών, στη διάρκεια προεκλογικής περιοδείας, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Τρεις νεκροί – μεταξύ των οποίων ο αδελφός ενός βουλευτή- και άλλοι οκτώ τραυματίες, είναι ο επίσημος απολογισμός του αιματηρού περιστατικού κατά στελεχών του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης & Ανάπτυξης που μετείχαν σε προεκλογική εκδήλωση στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με το Anadolu.

Ο Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, βουλευτής του AKP, πραγματοποιούσε προεκλογική περιοδεία στα καταστήματα της περιοχής του Σουρούτς, στην επαρχία Σανλιούρφα, όταν ξέσπασε ένας καυγάς μεταξύ προσώπων που τον συνόδευαν και των ντόπιων εμπόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νοτιοανατολική Τουρκία κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κουρδικής καταγωγής. Εξάλλου, στην ίδια περιοχή δρουν οι αυτονομιστές αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Τουρκία:  Στο στόχαστρο της επίθεσης

Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, σκοτώθηκαν ο αδελφός του βουλευτή και δύο πρόσωπα από την αντίπαλη πλευρά. Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει περίπου 10 υπόπτους.

Ο υπουργός Υγείας Αχμέτ Ντεμιρτζάν είπε ότι έγινε αεροδιακομιδή για τους τραυματίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις