Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τουρκία: “Βαφτίζουν” πρόκληση την άσκηση Ηνίοχος 2018!

Ηνίοχος 2018 Τουρκία

ΜΜΕ στην Τουρκία αναφέρονται εκτενώς στην Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2018», η οποία ξεκίνησε σήμερα και “βλέπουν” πρόκληση της Ελλάδας.

Όταν οι γείτονες δεσμεύουν το μισό Αιγαίο για ασκήσεις είναι απλά… Τετάρτη. Ή τέλος πάντων η εκάστοτε μέρα. Αντιθέτως, σήμερα Δευτέρα, 12.03.2018, που ξεκίνησε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2018», τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία “βλέπουν” μια… απίστευτη ελληνική πρόκληση!

Η γνωστή… Τουρκία

Γνωστη, βεβαίως, η τουρκική προπαγάνδα και πλέον δεν εντυπωσιάζει κανέναν. Ωστόσο με το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να παραμένει ανοιχτό, οτιδήποτε γράφεται στην Τουρκία έχει την σημασία του.

Ακόμη κι αν αυτό ξεπερνά κάθε όριο της λογικής, όπως αυτά που γράφονται σήμερα. Και τα οποία σχετίζονται με την άσκηση Ηνίοχος 2018. Ενδεικτικό το δημοσίευμα του aksam.com.tr, το οποίο όπως ακριβώς περιγράφηκε παραπάνω, έχει λίγο… απ’ όλα.

Έχει τίτλο “Η Ελλάδα και η Τουρκία θα κάνουν ασκήσεις κοντά στα σύνορα“. Ξεκινά με αναφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Συνεχίζει με τις… ομορφιές που ξεστόμισε χθες ο Ερντογάν.

Αμέσως μετά αναφέρεται στην άσκηση Ηνίοχος, κάνοντας λόγο για ελληνική προβοκάτσια! Ούτε λίγο – ούτε πολύ αναφέρει πως η Ελλάδα προσπαθεί να πετύχει τους σκοπούς της μέσω των στρατιωτικών προκλήσεων.

Στο τέλος του δημοσιεύματος, υπάρχει και μια αναφορά για προ δύο μηνών περιστατικό στα Ίμια, έτσι για.. φινάλε!

Τι είναι η άσκηση Ηνίοχος 2018

Η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2018» ξεκίνησε σήμεα. Θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών από σήμερα, Δευτέρα 12 έως και την Παρασκευή 23 Μαρτίου.

Click4more: Μέρκελ – Χαίρομαι που ο Τσίπρας έχει επαφές με τον Ερντογάν παρά την ένταση

Αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Άσκηση θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσιεύει το onalert.gr

Ηνίοχος 2018 Τουρκία Ηνίοχος 2018 Τουρκία Ηνίοχος 2018 Τουρκία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις