Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Τουρκικά ΜΜΕ για Αγία Σοφία: Αποκαταστάθηκε η ζημιά στην Αυτοκρατορική Πύλη

Τουρκικά ΜΜΕ για Αγία Σοφία: Αποκαταστάθηκε η ζημιά στην Αυτοκρατορική Πύλη

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι φωτογραφίες από τους βανδαλισμούς στο ιστορικό μνημείο της Αγίας Σοφίας, οι οποίες δείχνουν το κατεστραμμένο ξύλο στην Αυτοκρατορική Πύλη. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ζημία έγινε εσκεμμένα…

Τουρκικά ΜΜΕ πάντως – σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ – προβάλλουν σήμερα την εικόνα της Αυτοκρατορικής Πύλης, όπου έχει αποκατασταθεί η καταστροφή. Στην Τουρκία ωστόσο οι αντιδράσεις για την έλλειψη φροντίδας απέναντι στο ιστορικό μνημείο της Αγίας Σοφίας, αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω του διπλασιασμού του αριθμού των επισκεπτών. 

Στα socia media υπάρχουν πολλές αναρτήσεις αναφέρουν ότι η επίσημη εξήγηση της Διεύθυνσης Κοινωφελών Ιδρυμάτων της Τουρκίας ότι η ζημιά οφείλεται σε φυσιολογική φθορά, δεν είναι πειστική και αρκετοί χρήστες υποστηρίζουν ότι η ζημιά έγινε εσκεμμένα από ξυλουργικό εργαλείο.

Πολλοί χρήστες επίσης σε αναρτήσεις τους την ικανότητα των τουρκικών αρχών να κάνουν σωστή εργασία αποκατάστασης ιστορικών μνημείων αναφέροντας πολλά παραδείγματα σκανδαλώδους κακοτεχνίας με χρησιμοποίηση σύγχρονων υλικών όπως πλαστικού και αλουμινίου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις