Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Τουρκικά ΜΜΕ: Η «απρόσμενη» συνάντηση του Ακάρ με τον «Νίκο» και ο «ελληνικός καφές» Δένδια-Τσαβούσογλου

Τουρκικά ΜΜΕ: Η «απρόσμενη» συνάντηση του Ακάρ με τον «Νίκο» και ο «ελληνικός καφές» Δένδια-Τσαβούσογλου
Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Στο επίκεντρο των τουρκικών ΜΜΕ βρέθηκαν – όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο – τα τετ α τετ Δένδια-Τσαβούσογλου και ΠαναγιωτόπουλουΑκάρ, σχολιάζοντας ακόμα τον διάλογο που είχαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών για τον… καφέ. 

Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκαν στο περιθώριο του Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών 2022, στην Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας. Εκτός όμως από την χειραψία που αντάλλαξαν, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας είχαν και έναν σύντομο διάλογο κοινωνικού χαρακτήρα -πιθανώς με υποβόσκοντα μηνύματα- για τον… καφέ!

«Μεβλούτ!» είπε αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, με τον Τούρκο ομόλογο του να απαντά: «Ε, Νίκο, πώς είσαι;». «Τι πίνεις εκεί;» συνέχισε ο Νίκος Δένδιας, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να απαντά: «Καφέ, εσπρέσο. Θα είναι μεγάλη ημέρα κι εμείς λέμε τουρκικό καφέ. Εσείς, όταν βγαίνετε έξω, λέτε “ελληνικός καφές”, αλλά είναι ο ίδιος καφές».

Δείτε εδώ αναλυτικά: 

Ασχολίαστη όμως δεν έμεινε και η συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Εντύπωση προκαλεί το θέμα που φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Hurriyet, η οποία αναφέρεται στον Έλληνα υπουργό Άμυνας με το μικρό του όνομα. Όπως γράφει στον τίτλο της, «ο Ακάρ συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον “Νίκο”». 

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, στις οποίες σημείωνε ότι «είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο». Κάποια ΜΜΕ ωστόσο κάνουν λόγο για… απρόσμενη συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας.

Δείτε εδώ αναλυτικά: 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις