Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν και πάλι την Ελλάδα για τον πνιγμό 6 μεταναστών – Διαψεύδει το Λιμενικό

Τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν και πάλι την Ελλάδα για τον πνιγμό 6 μεταναστών – Διαψεύδει το Λιμενικό

Με έκτακτα δελτία τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν και πάλι την Ελλάδα για ένα ναυάγιο στο Αιγαίο κατά το οποίο όπως ισχυρίζονται έχασαν την ζωή τους 6 μετανάστες ανάμεσά τους και παιδιά.

Όπως μεταδίδουν μετά από επαναπροώθηση στην οποία προχώρησαν οι ελληνικές αρχές έχασαν την ζωή τους 6 άνθρωποι ανάμεσά τους δυο βρέφη, τρία παιδιά και μια γυναίκα. 

Το Λιμενικό εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά το γεγονός αυτό. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής που αναφέρεται σε φερόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε περιστατικό υποτιθέμενης επαναπροώθησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή της Μαρμαρίδας, εντός Τουρκικών Χωρικών Υδάτων».

Μετά τη διάψευση από το Λιμενικό Σώμα φερόμενης εμπλοκής του σε περιστατικό επαναπροώθησης μεταναστών, ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, σημειώνει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα:

«Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ένα μοιραίο περιστατικό στα τουρκικά χωρικά ύδατα, στο οποίο η Ελλάδα δεν είχε ανάμειξη. Η Τουρκία χρειάζεται να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει παράνομες αναχωρήσεις που θέτουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις