Κυριακή, 21 Απρ.
20oC Αθήνα

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες μας έχουν ξεπεράσει σε μαχητικά και βγάζουν γλώσσα

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες μας έχουν ξεπεράσει σε μαχητικά και βγάζουν γλώσσα

Στην αγορά μαχητικών από την Βρετανία στοχεύει η Τουρκία, καθώς οι ΗΠΑ καθυστερούν την υπόθεση των F-16. Δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο μάλιστα τονίζουν την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς εκτιμάται ότι η χώρα μας έχει περισσότερα μαχητικά και – όπως γράφουν – οι Έλληνες «έχουν βγάλει γλώσσα». 

ΜΜΕ στην Τουρκία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κάνουν λόγο για συμφωνία της Άγκυρας με την Βρετανία για εξοπλιστικά προγράμματα. Σε αυτά περιλαμβάνεται η αγορά 24 έως 48 Eurofighter κάποια εκ των οποίων μεταχειρισμένα, 3 φρεγάτες και μεταγωγικά C130.

Μάλιστα, σε σχετικό ρεπορτάζ στα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρεται ότι «οι Έλληνες μας έχουν ξεπεράσει σε αριθμό μαχητικών και σε ποιότητα και πρέπει να πάρουμε μαχητικά τώρα, γιατί έχουν βγάλει γλώσσα και είναι προκλητικοί».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ είναι και οι απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη,  για… γιουρούσι των Τούρκων. Πολλά ρεπορτάζ επίσης αναφέρονται και στις εκλογές που «κλείδωσαν» για την 14η Μαΐου, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν προβάδισμα της αντιπολίτευσης με 55%.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις