Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τουρκική εταιρεία έτοιμη να παρασκευάσει εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου

Sputnik

Η μία, η Ρωσία, θέλει πάση θυσία να προωθήσει το δικό της εμβόλιο, το Sputnik-V, και αναζητά αγορές, αφού η «πολυπόθητη» έγκριση από Ευρωπαϊκούς θεσμούς δεν φαίνεται άμεσα στον ορίζοντα.

Η άλλη, η Τουρκία, μετά το φιάσκο με την…λεμονάδα που αρχικά θεωρούσε ως «αντίδοτο» στον κορονοϊό, το «μαγείρεμα» των αριθμών κρουσμάτων και θανάτων, αλλά και το έτερο φιάσκο με τις προστατευτικές μάσκες, που οι παραλήπτες τους τις επέστρεφαν ως ακατάλληλες, θέλει διακαώς να δείξει ότι μετέχει ενεργά στην παγκόσμια μάχη κατά του νέου ιού.

Έτσι όπως μεταδίδει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, η τουρκική φαρμακευτική εταιρεία VisCoran Ilac Sanayii A.S δηλώνει έτοιμη να παράγει εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V μόλις της διαβιβασθούν τεχνολογίες παρασκευής του, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Demiroren ο πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Οζτιούρκ Οράν.

click4more Ρωσία: Συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στην Τουρκία

«Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβίβασης τεχνολογιών μεταξύ των δύο χωρών, θα μπορέσουμε στην Τουρκία να παράγουμε εκατομμύρια δόσεις» υπογράμμισε ο Οράν.

Σύμφωνα με τον Οράν η εταιρεία VisCoran Ilac Sanayii A.S, άρχισε συνομιλίες με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων RDIF (Russian Direct Investment Fund) τον περασμένο Απρίλιο.

«Πραγματοποιήσαμε έρευνα και αρχίσαμε τις συνομιλίες με την Ρωσία, πιστεύοντας ότι το εμβόλιο μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό. Οι συνομιλίες μας συνεχίστηκαν, τον Ιούλιο έφθασαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο και στις 16 Αυγούστου υπογράψαμε στη χώρα μας συμφωνία με το RDIF. Όλα τα αναγκαία έγγραφα και στοιχεία για την από κοινού παραγωγή του εμβολίου μας έχουν ήδη διαβιβασθεί. Κι εμείς τα διαβιβάσαμε στο υπουργείο Υγείας της Τουρκίας», πρόσθεσε ο Οράν.

Πηγή: Με πληροφορίες από TASS / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις