Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Η τουρκική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση στην αρμένικη εκκλησία – “Η Τουρκία ανήκει σε όλους”

Η τουρκική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση στην αρμένικη εκκλησία – “Η Τουρκία ανήκει σε όλους”

Στην καταδίκη της επίθεσης στην Αρμένικη εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη προχώρησε το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του εκπροσώπου του Μουσταφά Γενέρογλου. Μάλιστα, σημείωσε πως η “Τουρκία ανήκει σε όλους” και πως δεν θα ανεχτεί τέτοιες ενέργειες.

Ο Γενέρογλου, που είναι και επικεφαλής της επιτροπής της Βουλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταφέρθηκε εναντίον της επίθεσης σε αρμένικη ορθόδοξη εκκλησία της Χαλκηδόνας (σημερινό Καντίκιοϊ), στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Ο Γενέρογλου τόνισε επίσης πως οι δράστες θα βρεθούν και θα συλληφθούν, και εξέφρασε την συμπαράστασή του προς την Αρμένικη κοινότητα.

“Η Τουρκία ανήκει σε όλους μας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Η επίθεση στην εκκλησία

Οι δράστες πέταξαν σκουπίδια στην πόρτα της εκκλησίας, ενώ στον τοίχο έγραψαν με σπρέϊ: “Αυτή η χώρα είναι δική μας”.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι υπεύθυνοι της εκκλησίας έλεγξαν τα πλάνα του βίντεο της κάμερας κλειστού κυκλώματος της εκκλησίας, και εντόπισαν έναν άνδρα, ο οποίος μια ημέρα πριν από το περιστατικό είχε προκαλέσει φασαρία την ώρα της λειτουργίας. Το υλικό της κάμερας κλειστού κυκλώματος παραδόθηκε στην αστυνομία, η οποία και ερευνά την επίθεση.

Ο δήμος Χαλκηδόνας καταδίκασε μέσω λογαριασμού του στο Twitter το περιστατικό, αποκαλώντας το «ρατσιστική επίθεση», ενώ πρόσθεσε ότι δημοτικοί υπάλληλοι διέγραψαν το γκράφιτι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις