Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τουρκική λίρα: Πανικόβλητοι Τούρκοι σχηματίζουν ουρές στα ανταλλακτήρια – Επιμένει ο Ερντογάν

Τουρκική λίρα: Πανικόβλητοι Τούρκοι σχηματίζουν ουρές στα ανταλλακτήρια – Επιμένει ο Ερντογάν

Τεράστιες ουρές σχηματίζονται στα ανταλλακτήρια της Τουρκίας, καθώς Τούρκοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατέψουν τις οικονομίες τους, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη του ΣΚΑΙ από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν απευθύνθηκε τη Δευτέρα στο λαό της Τουρκίας με διάγγελμα διάρκειας 52 λεπτών, όπου μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τη στρατηγική του για την οικονομία και την πορεία της μείωσης των επιτοκίων, αλλά ως Μουσουλμάνος θα συνεχίσει να κάνει αυτά που ορίζει η θρησκεία.

Μάλιστα, όπως είπε δεν θα επιτρέψει να γίνει ο πόνος και το «ντέρτι» του τουρκικού λαού «μεζές» στους παγκόσμιους βαρόνους του κεφαλαίου.

Πρόσθεσε πως πλέον ήρθε η ώρα «να απολαύσουμε τους καρπούς από το δέντρο που καλλιεργούμε τα τελευταία 19 χρόνια. Αναλαμβάνουμε τώρα ρίσκο, για να μην πούμε στο μέλλον “μακάρι να είχαμε κάνει αυτό”. Ο πόνος, η στεναχώρια και το ντέρτι του λαού, για να μην αφήσουμε να γίνει μεζές  στα συμφέροντα των παγκόσμιων βαρόνων του κεφαλαίου, δεν δίνουμε καμία σημασία στις προσπάθειες τους. Εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία μας».

 

Ο Ερντογάν στράφηκε και κατά της Ένωσης των Τούρκων Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων, λέγοντας ότι θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση, αλλά εκείνος δεν θα το επιτρέψει: «Εσείς και τώρα κάνετε λογαριασμούς για το πως θα ανατρέψετε αυτή την κυβέρνηση. Και δεν ντρέπεστε και συναντιέστε με τον κ. Κεμάλ (Κιλιτσντάργολου) και μιλάτε για πρόωρες εκλογές. Μην έχετε ελπίδες όλα αυτά είναι όνειρα, όνειρα. Θα περιμένετε τον Ιούνιο του 2023».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις