Κόσμος

Τουρκική προεδρία: «Δεν θα κάνουμε πίσω σε Αιγαίο και Μεσόγειο»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η Τουρκία δεν θα συμβιβαστεί σε ό,τι αφορά τα «νόμιμα» δικαιώματά της σε ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, και θα συνεχίσει αποφασιστικά τις προσπάθειές της για την εξεύρεση διπλωματικών λύσεων σε περιφερειακές και παγκόσμιες κρίσεις».

Με αυτή την φράση καταλήγει η ανακοίνωση της Τουρκικής Προεδρίας η οποία εκδόθηκε μετά την συνάντηση που είχε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου και δεξί χέρι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν. 

Ο Καλίν, συναντήθηκε την Τρίτη 14/06 στο Βερολίνο με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, τον εκπρόσωπο του Γερμανού καγκελάριου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Γενς Πλότνερ, τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου Στίβεν Λάβγκροβ και τον γενικό διευθυντή πολιτικών υποθέσεων και ασφάλειας στο γαλλικό υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών, Φιλίπ Ερέρα.

Η συνάντηση είχε πολλά θέματα όπως την επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που προγραμματίζεται για τις 29-30 Ιουνίου και βεβαίως τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στη συμμαχία στις οποίες είναι αντίθετη η Τουρκία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εικόνες αποκάλυψης στον Καναδά από την φωτιά: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να σωθούν από τις φλόγες
20.000 πολίτες εγκατάλειψαν τα σπίτια τους - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα - Πάνω από 40 εκατομμύρια στρέμματα κυρίως δασικών εκτάσεων έχουν καεί από την αρχή της χρονιάς
REUTERS
Washington Post: Φυγάδευσαν τον Τραμπ με μυστική πτήση από την Τουρκία – Χρησιμοποίησαν το, γεμάτο με δημοσιογράφους, Air Force One σαν δόλωμα
Χρησιμοποίησαν το Air Force One σαν δόλωμα - Οι δημοσιογράφοι που επέβαιναν στο παλαιότερο Air Force One ανέφεραν ότι τους ζητήθηκε να κρατήσουν κλειστά τα σκίαστρα των παραθύρων στην καμπίνα Τύπου
REUTERS