Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ μεροληπτούν και διαταράσσουν τις ισορροπίες στην Κύπρο

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ μεροληπτούν και διαταράσσουν τις ισορροπίες στην Κύπρο

Την Ουάσιγκτον για μεροληψία κατηγορεί το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών λέγοντας ότι χάνει την ευκαιρία για εποικοδομητικό ρόλο για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ μάλιστα στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η Αγκυρα ως εγγυήτρια δύναμη θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του Τουρκο-Κυπριακού λαού». Και όλα αυτά λίγο πριν την επίσκεψη Τσαβούσογλου -Ακάρ στη Λιβύη.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στρέφοντας και πάλι τα βέλη προς την Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε :

«Καταδικάζουμε σθεναρά την ένταξη της Ελληνο-Κυπριακής διοίκησης στο πρόγραμμα διακρατικής στρατιωτικής συνεργασίας του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Σε ό,τι μας αφορά, αυτή η κίνηση των ΗΠΑ, δύο εβδομάδες αφού ήρθη το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, δεν έχει καμία αιτιολογία.

Με αυτή την κίνηση ταράσσεται ακόμα περισσότερο η ισορροπία μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί, με αποτέλεσμα η Ουάσιγκτον πλέον να μεροληπτεί.

Με αυτές τις κινήσεις, οι ΗΠΑ χάνουν την ευκαιρία να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο για μία δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού ζητήματος.

Ως εγγυήτρια δύναμη, η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του Τουρκο-Κυπριακού λαού».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις