Κόσμος

Τούρκος γεωλόγος προειδοποιεί: Προσοχή σε Άδανα και Κύπρο μετά τον σεισμό στο Χατάι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με αφορμή τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας το βράδυ της Δευτέρας (20.02.2023), ο γεωεπιστήμονας, Δρ. Νατζί Γκορούρ, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών, προειδοποίησε για ισχυρές δονήσεις στα Άδανα και την Κύπρο. 

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό στο Χατάι, ενώ -όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κοτζά- τραυματίστηκαν 294 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 18 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ο γεωεπιστήμονας, Δρ. Νατζί Γκορούρ εξηγεί σε ανάρτηση του στο Twitter πως “μετά τους σεισμούς στο Καχραμανμαράς, περιμέναμε σεισμούς αυτού του μεγέθους στο Χατάι και στα Άδανα. Το είχαμε ανακοινώσει, εγώ, ο Τζελάλ Σενγκιόρ (σ.σ. Τούρκος γεωλόγος) και άλλοι γεωεπιστήμονες. Συνέβη στο Καχραμανμαράς. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και στα Άδανα και στην Κύπρο. Αυτές οι προειδοποιήσεις βασίζονται στη μεταφορά ενέργειας στην περιοχή. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στα ρήγματα Malatya, Ovacık και Nazimiye-Karakoçan γύρω από τη Malatya”.

https://twitter.com/nacigorur/status/1627780863126642688?s=20

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έφοδος της αστυνομίας μετανάστευσης στο σπίτι της «εχθρού» του Τραμπ, δημοκρατικής βουλευτού Ιλχάν Ομάρ
Η γεννημένη στη Σομαλία βουλευτής ασκεί έντονη κριτική στον Τραμπ και έχει χαρακτηρίσει τη συνεχή προσοχή του Πρόεδρου στο πρόσωπό της «νοσηρή και αποκρουστική εμμονή»
Η Αμερικανίδα βουλευτής των Δημοκρατικών, Ilhan Omar
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς κατά της συμφωνίας Πούτιν και Τραμπ για το ντίζελ – «Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας»
Ο Γερμανός καγκελάριος προανήγγειλε μείωση του φόρου ηλεκτρικής ενέργειας στο ελάχιστο επιτρεπτό από την ΕΕ - Τι είπε για τα χαμηλά ποσοστά του CDU
Φρίντριχ Μερτς