Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τους τάζει δουλειά για να γυρίσουν στην Ονδούρα – Έφυγαν με το καραβάνι για Αμερική

Τους τάζει δουλειά για να γυρίσουν στην Ονδούρα – Έφυγαν με το καραβάνι για Αμερική

Ο πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες υποσχέθηκε δουλειά στους συμπατριώτες του που έφυγαν με το καραβάνι των μεταναστών προς τις ΗΠΑ αν επιστρέψουν στη χώρα.

Ο Χουάν Ορλάντο Ερνάντες περιέγραψε με λεπτομέρεια ένα σχέδιο ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων για “τη σίγουρη επιστροφή” των μεταναστών, οι οποίοι έφυγαν από τη χώρα για να γλιτώσουν από τη βία και τη φτώχεια, το οποίο περιλαμβάνει επιδόματα, κατοικίες, γεωργικά προγράμματα, θέσεις εργασίας σε δημόσια εργοτάξια, πιστώσεις για μικροεπιχειρήσεις και χρηματοδότηση σπουδών.

Δεν άντεξαν τη φτώχεια στην Ονδούρα – «Θέλουν ακυβερνησία»

“Αντιμετωπίζουμε μια ιστορική κατάσταση, η οποία απαιτεί να δράσουμε με υπευθυνότητα και υψηλό πατριωτικό αίσθημα, πρόκειται για ανθρώπινες ζωές”, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, έχοντας γύρω του υπουργούς και δημάρχους.

Το σχέδιο αυτό έχει στόχο να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους μετανάστες που θα επιστρέψουν προκειμένου να τους “δοθεί η εγγύηση ότι ο καθένας θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του”, προσέθεσε ο Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, ο οποίος σημείωσε ότι μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια των εκκλησιών, των επιχειρηματιών και των ΜΚΟ.

Η κυβέρνησή του έχει κατηγορήσει την αντιπολίτευση ότι υποστηρίζει το καραβάνι των μεταναστών, το οποίο αναχώρησε στις 13 Οκτωβρίου από το Σαν Πέδρο Σούλα στο βόρειο τμήμα της χώρας, για να φέρει “ακυβερνησία” στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις