Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τουσκ: Άτακτη έξοδος ή παραμονή στην ΕΕ αν δεν περάσει η συμφωνία για το Brexit!

Τουσκ: Άτακτη έξοδος ή παραμονή στην ΕΕ αν δεν περάσει η συμφωνία για το Brexit!
Reuters

Δεν υπάρχει περίπτωση νέας διαπραγμάτευσης για συμφωνία αναφορικά με το Brexit επανέλαβε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Μάλιστα ο κ. Τουσκ έθεσε το θέμα του Brexit σε νέα φάση καθώς όπως είπε, αν το βρετανικό κοινοβούλιο απορρίψει την πρόταση, τότε οι επιλογές είναι δυο. Η άτακτη έξοδος χωρίς συμφωνία ή αλλιώς η παραμονή στην Ευρωπαική Ένωση!

«Λίγες ημέρες πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, γίνεται όλο και περισσότερο σαφές πως αυτή η συμφωνία είναι η καλύτερη δυνατή, στην πραγματικότητα, είναι η μόνη δυνατή», είπε ο Τουσκ, αποκλείοντας οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση από την ΕΕ αν το βρετανικό κοινοβούλιο απορρίψει στις 11 Δεκεμβρίου τη συμφωνία που ενέκριναν την περασμένη Κυριακή οι «27».

«Αν η συμφωνία αυτή απορριφθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων μας μένει μια εναλλακτική: καμία συμφωνία ή καθόλου Brexit. Θέλω να διαβεβαιώσω πως η ΕΕ είναι προετοιμασμένη για οποιοδήποτε σενάριο», δήλωσε ο Τουσκ στο πρακτορείο Reuters από το Μπουένος Άιρες όπου διεξάγεται η διήμερη σύνοδος κορυφής της Ομάδας των 20 (G20).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις