Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τουσκ: Μέχρι τέλος Ιανουαρίου η απόφαση του ΕΛΚ για Όρμπαν

Τουσκ: Μέχρι τέλος Ιανουαρίου η απόφαση του ΕΛΚ για Όρμπαν
photo Reuters

Τη νέα χρονιά αναμένεται η απόφαση του ΕΛΚ για το κόμμα Fidesz και τον Βίκτορ Όρμπαν σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τουσκ.

Ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαίου Λαϊκού Κόμματος, Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα από το Ζάγκρεμπ πως έως τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται η απόφαση για την τύχη του κόμματος Fidesz του Ούγγρου ηγέτη Βίκτορ Ορμπάν, η συμμετοχή του οποίου στις τάξεις της ευρωπαϊκής Δεξιάς έχει ανασταλεί λόγω λαϊκιστικών παρεκκλίσεων.

Το ΕΛΚ αποφάσισε τον Μάρτιο να αναστείλει τη συμμετοχή του κόμματος του Ούγγρου πρωθυπουργού λόγω των δηλώσεών του για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη μετανάστευση, χωρίς όμως να το αποκλείει τελειώσει από τους κόλπους του, όπως ζητούσαν αρκετά μέλη.

Η επιτροπή, που έχει επιφορτιστεί να συντάξει μια έκθεση αξιολόγησης για τη συμπεριφορά του Fidesz, θα το πράξει «πριν από το τέλος της χρονιάς, με τον Δεκέμβριο να φαίνεται η πιθανότερη ημερομηνία», δήλωσε ο Τουσκ σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάγκρεμπ, στο περιθώριο του συνεδρίου του ΕΛΚ.

«Θα ξεκινήσω τότε εντατικές διαβουλεύσεις» και «στόχος μου είναι να έχουμε μια απόφαση για αυτό το ζήτημα έως τα τέλη Ιανουαρίου».

«Δεν μπορώ να συμφωνήσω με ορισμένες πολιτικές ομιλίες, ορισμένες πολιτικές αποφάσεις και νέες ιδέες που παρουσιάζει ο Βίκτορ Ορμπάν αλλά την ίδια ώρα, είμαστε πραγματικά πολύ στενοί φίλοι», δήλωσε ο Τουσκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις