Κόσμος

Τουλάχιστον 12 νεκροί από επίθεση καμικάζι στην παλιά πόλη της Μοσούλης

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, όταν ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσα σε αμάχους που διέφευγαν από την παλιά πόλη της Μοσούλης, όπου οι ιρακινές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν εδάφη από τους τζιχαντιστές, ανακοίνωσαν αξιωματικοί.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεχθήκαμε 12 νεκρούς και περισσότερους από 20 τραυματίες στο νοσοκομείο εκστρατείας μας, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμεντ Χάσεμ, ένας ιρακινός στρατιωτικός γιατρός.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Μασάχντα, που βρίσκεται στην παλιά πόλη.
«Ο καμικάζι διείσδυσε σε μια ομάδα εκτοπισμένων και ανατινάχθηκε ανάμεσά τους, πριν φθάσουν στα στρατεύματά μας», πρόσθεσε, καθώς η περιοχή όπου έγινε η επίθεση δεν θεωρείται πλήρως ασφαλής.
Χιλιάδες άμαχοι έχουν διαφύγει από την παλιά πόλη της Μοσούλης αφότου οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν την Κυριακή την επίθεσή τους εναντίον της τελευταίας περιοχής που ελέγχουν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες, ενώ οι ιρακινές δυνάμεις προωθούνται μέρα με τη μέρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πέρασε» του Τραμπ – Το ανώτατο δικαστήριο έδωσε άδεια να συνεχιστούν τα έργα της αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο
Οι δικηγόροι της αμερικανικής κυβέρνησης επανέλαβαν τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι το έργο είναι αναγκαίο για λόγους ασφαλείας, επικαλούμενοι τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του
Το «Marine One» του Αμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο όπου γίνονται εργασίες για τη νέα αίθουσα χορού
Το ατελείωτο καυτό καλοκαίρι της Ευρώπης: Timelapse της NASA αποκαλύπτει τις τεράστιες εκτάσεις που άγγιξαν τους 40°C
Μέχρι τα μέσα του φετινού Αυγούστου, οι Ευρωπαίοι βίωσαν το πέμπτο κύμα καύσωνα της σεζόν, καθώς η τελευταία «επίθεση» ανέβασε τις θερμοκρασίες πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου
Παιδιά παίζουν με το νερό σε ένα σιντριβάνι κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα