Κόσμος

Τουλάχιστον 12 νεκροί από επίθεση καμικάζι στην παλιά πόλη της Μοσούλης

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, όταν ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσα σε αμάχους που διέφευγαν από την παλιά πόλη της Μοσούλης, όπου οι ιρακινές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν εδάφη από τους τζιχαντιστές, ανακοίνωσαν αξιωματικοί.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεχθήκαμε 12 νεκρούς και περισσότερους από 20 τραυματίες στο νοσοκομείο εκστρατείας μας, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμεντ Χάσεμ, ένας ιρακινός στρατιωτικός γιατρός.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Μασάχντα, που βρίσκεται στην παλιά πόλη.
«Ο καμικάζι διείσδυσε σε μια ομάδα εκτοπισμένων και ανατινάχθηκε ανάμεσά τους, πριν φθάσουν στα στρατεύματά μας», πρόσθεσε, καθώς η περιοχή όπου έγινε η επίθεση δεν θεωρείται πλήρως ασφαλής.
Χιλιάδες άμαχοι έχουν διαφύγει από την παλιά πόλη της Μοσούλης αφότου οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν την Κυριακή την επίθεσή τους εναντίον της τελευταίας περιοχής που ελέγχουν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες, ενώ οι ιρακινές δυνάμεις προωθούνται μέρα με τη μέρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ ψάχνει διέξοδο από τον πόλεμο στο Ιράν – «Περιορισμένες οι επιλογές των ΗΠΑ»
Ποια η στάση του Νταν Κέιν - Αυξάνονται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη του πολέμου και την μείωση των αποθεμάτων σε βασικά πυρομαχικά
Νταν Κέιν
Στα άκρα Ισπανία και Ιταλία για την επαναφορά της Σένγκεν: Τελεσίγραφο από τη Μαδρίτη – «Δεν δεχόμαστε επιβολές», απαντά η Ρώμη
Η κυβέρνηση Μελόνι αρνείται να υποχωρήσει πριν από τις 15 Αυγούστου, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας και νέο μεταναστευτικό κύμα στη Θέουτα
Μετανάστες, Ισπανία, Θέουτα