Κόσμος

Τουλάχιστον 7 πρόσφυγες πνίγηκαν και 100 αγνοούνται σε ναυάγιο ανοικτά της Λιβύης

Επτά πρόσφυγες πνίγηκαν και περίπου εκατό αγνοούνται έπειτα από ένα νέο ναυάγιο πλοιαρίου στα ανοικτά της Λιβύης στη Μεσόγειο, ανακοίνωσαν σήμερα οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF), οι οποίοι περισυνέλεξαν 27 επιζώντες.

«Οι 27 άνδρες που βρίσκονται τώρα στο πλοίο Άργος επέβαιναν σε ένα φουσκωτό που μετέφερε 130 ανθρώπους. Είναι οι μόνοι επιζώντες. Η τραγωδία αυτή είναι αβάσταχτη», ανέφεραν οι MSF στο Τwitter, διευκρινίζοντας ότι έχουν περισυλλέξει και επτά σορούς.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για τη νέα αυτή τραγωδία, η οποία σημειώθηκε μετά από άλλα δύο ναυάγια επίσης στα ανοικτά της Λιβύης τη Δευτέρα και την Τρίτη στα οποία έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι και 230 αγνοούνται.
Από το Σάββατο περισσότεροι από 3.200 άνθρωποι έχουν διασωθεί από πλοιάρια στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με έναν απολογισμό των ιταλικών ακτοφυλακών που συντονίζουν τις επιχειρήσεις.
Ο αριθμός αυτός είναι ίσος με το σύνολο των ανθρώπων που καταγράφηκαν ολόκληρο τον Νοέμβριο του 2015 και αποτελεί, μετά τον Οκτώβριο, νέο ρεκόρ.
Οι αναχωρήσεις προσφύγων από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, παρά τις κακές μετεωρολογικές συνθήκες.
«Για μια ακόμη φορά, οι συνθήκες στη θάλασσα είναι πολύ κακές», επεσήμανε την Τρίτη στο Twitter η μη κυβερνητική οργάνωση Rainbow for Africa, που προσφέρει ιατρική βοήθεια στους πρόσφυγες πάνω στο πλοίο Iuventa.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Πεντάγωνο έτοιμο να στείλει 1.5000 στρατιώτες στη Μινεσότα μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις κατά της ICE
Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει για ανάπτυξη στρατευμάτων ώστε να σταματήσουν οι αιματηρές διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία της 37χρονης μητέρας
Στρατιώτες
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ μετά τις απειλές για δασμούς λόγω της Γροιλανδίας: Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ την Κυριακή
«Η ΕΕ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της με τη Δανία και τον λαό της Γροιλανδίας, οι δασμοί θα υπονόμευαν τις διατλαντικές σχέσεις και θα έθεταν τον κίνδυνο μιας επικίνδυνης καθοδικής πορείας»,
Γροιλανδία 11
Μακρόν: Αν ο Τραμπ υλοποιήσει την απειλή για δασμούς, η Ευρώπη θα απαντήσει συντονισμένα
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα που τόνισε ότι «συντονίζω μια κοινή απάντηση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτό το θέμα»
Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν