Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τουρκία – Δημοψήφισμα: Νοθεία και μάλιστα… επίσημα! [pics, vids]

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να κάνει δεκτά ασφράγιστα ψηφοδέλτια ως έγκυρες ψήφους και μάλιστα με επίσημε ανακοίνωσή του.

Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, θεωρεί ότι η απόφαση αυτή θα προκαλέσει “σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας” στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπως ανέφερε ένα στέλεχος του κόμματος.
«Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο απέτυχε καθώς επέτρεψε να διαπραχθεί απάτη στο δημοψήφισμα» δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Μπουλέντ Τεζτζάν σε δημοσιογράφους από τα κεντρικά γραφεία του CHP στην Άγκυρα.
Ο ίδιος κατήγγειλε ότι διαπράχθηκαν παράνομες ενέργειες υπέρ της τουρκικής κυβέρνησης.
“Πολλές παράνομες ενέργειες διαπράττονται υπέρ της κυβέρνησης σήμερα, αλλά το “όχι” θα νικήσει στο τέλος” δήλωσε ο Ερντάλ Ακσουνγκέρ σε δημοσιογράφους στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του.

Νωρίτερα, σήμερα, το “Turkey untold” έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο που αποδεικνύουν πως η διαδικασία του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, δεν μοιάζει τόσο αδιάβλητη. Νέα ντοκουμέντα κυκλοφόρησαν στα social media από τη στιγμή που “κλείδωσε” η νίκη του Ερντογάν.

Ένστολοι ψηφίζουν και με τα όπλα τους ανά χείρας, μαζική παραγωγή ψηφοδελτίων υπέρ του “Ναι” σε εκλογικό τμήμα και κοινοτάρχης μιας περιοχής βγαίνει από το παραβάν με 5 (!) φακέλους.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε