Κόσμος

Τουρκία: Πυροβολισμοί, βανδαλισμοί, επιθέσεις…

Ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικού οχήματος σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη, λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στην πόλη και ενός τοπικού γραφείου του κυβερνώντος κόμματος, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι επιθέσεις αυτές, που δεν προκάλεσαν θύματα, σημειώνονται καθώς η κατάσταση ασφαλεία στην Τουρκία επιδεινώνεται, με τη χώρα να συνταράσσεται από ένα άνευ προηγουμένου κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων.

Άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον ενός αστυνομικού οχήματος σήμερα το πρωί στη συνοικία Εσενγιούρτ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, χωρίς να τραυματίσει τους αστυνομικούς που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Όταν οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, ο δράστης τράπηκε σε φυγή αφήνοντας πίσω το όπλο του και μια τσάντα που περιείχε χειροβομβίδες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Χθες Παρασκευή το βράδυ μια ρουκέτα ερίφθη εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη, η οποία καρφώθηκε σε έναν τοίχο του περίβολου. Στο κτίριο αυτό βρίσκεται υπό κράτηση ο δράστης της αιματηρής επίθεσης της Πρωτοχρονιάς εναντίον του νυχτερινού κέντρου Ρέινα.

Μια άλλη ρουκέτα είχε στόχο ένα τοπικό γραφείο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Οι δράστες των επιθέσεων αυτών δεν έχουν συλληφθεί ούτε ταυτοποιηθεί και δεν είναι σαφές αν έδρασαν μεμονωμένα ή σε συντονισμό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Με «μυστική» επιχείρηση οι Αμερικανοί περνούν καθημερινά εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο πλαίσιο της «μυστικής» επιχείρησης, περίπου 15 έως 20 τάνκερ διασχίζουν κάθε βράδυ τα Στενά του Ορμούζ, χρησιμοποιώντας ένα νότιο θαλάσσιο πέρασμα κοντά στις ακτές του Ομάν
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ξανά στη Βρετανία: Το παρασκήνιο της επιστροφής και ο ενθουσιασμός του βασιλιά Καρόλου
Τον Μάιο του 2025 ο πρίγκιπας Χάρι είχε δηλώσει στο BBC την επιθυμία του «να συμφιλιωθεί» με την οικογένειά του, λέγοντας ότι είναι «πραγματικά λυπηρό που δεν μπορώ να δείξω την πατρίδα μου στα παιδιά μου»
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν 5
Κατς κατά Ερντογάν: Σέρνει την Τουρκία σε επικίνδυνες περιπέτειες στη Συρία – Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απειλήσει την ασφάλειά μας
«Είναι προτιμότερο ο Ερντογάν να συνεχίσει να εκφωνεί κενές, παραληρητικές ομιλίες κατά του Ισραήλ στο τουρκικό κοινοβούλιο, παρά να δοκιμάζει την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του»
Ο Ίσραελ Κατς