Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τουρκία: Σκηνές από σήριαλ η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη και το μακελειό στο Reina [vids]

Τουρκία: Σκηνές από σήριαλ η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη και το μακελειό στο Reina [vids]

Είναι από τις συμπτώσεις που προκαλούν σοκ. Άλλη μια φορά που η (τετριμμένη) φράση «η ζωή αντιγράφει την τέχνη» επαναλαμβάνεται ως ειρωνεία και ως τραγική σύμπτωση.

Δυο περιστατικά που σόκαραν την τουρκική και την παγκόσμια κοινή γνώμη, η on camera δολοφονία του πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ και η τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ Reina τις πρώτες ώρες του 2017 θυμίζουν σκηνές από τουρκικό σήριαλ που είχε προβληθεί παλιότερα από κανάλι που ανήκε στον “εχθρό” του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν αλλά τώρα έχει κλείσει.

Πρόκειται για το σήριαλ Kollama. Σε ένα από τα επεισόδια, ένας σερβιτόρος εμφανίζεται να επιχειρεί να δολοφονήσει αξιωματούχο σε χώρο όπου γινόταν μια έκθεση. Πριν από μερικές εβδομάδες, ένας αστυνομικός που μάλιστα φέρεται να είχε και δεσμούς με τον Ερντογάν, πυροβόλησε πισώπλατα και δολοφόνησε τον πρέσβη της Ρωσίας, Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε έκθεση ζωγραφικής.

Σε άλλο επεισόδιο της ίδιας σειράς, ένας κακοποιός ντυμένος με στολή Άγιου Βασίλη εισβάλει οπλισμένος σε δημόσιο χώρο και σκοτώνει αθώους πολίτες. Αν και επισήμως η τουρκική κυβέρνηση αρνείται πως ο δράστης του μακελειού στο κλαμπ Reina τις πρώτες ώρες της Πρωτοχρονιάς φορούσε στολή, η σκηνή δεν μπορεί παρά να θυμίσει το μακελειό που έγινε στην Κωνσταντινούπολη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Άλλωστε, ακόμη δεν υπάρχει πειστική εξήγηση γιατί ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης φορούσε στολή Άγιου Βασίλη, οι αρχές επιμένουν ότι δεν φορούσε. Κι αν το τελευταίο βίντεο ντοκουμέντο όντως μπαίνει στο κλαμπ φορώντας σκουρόχρωμα ρούχα, σε άλλα video από κάμερα ασφαλείας μοιάζει ο δράστης να φορά στολή. Και το ερώτημα είναι: μήπως υπήρχε συνεργός;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε