Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τούρκοι διπλωμάτες ζητούν άσυλο στην Ελβετία

Τούρκοι διπλωμάτες ζητούν άσυλο στην Ελβετία

Τούρκοι υπήκοοι με διπλωματικά διαβατήρια έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελβετία. Ανάμεσά τους ο δεύτερος τη τάξει τούρκος διπλωμάτης στη Βέρνη και η οικογένειά του.

Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα Tages-Anzeiger. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος διπλωμάτης που ζητά άσυλο για τον ίδιο και την οικογένειά του στην Ελβετία αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τη διαταγή να επιστρέψει στη χώρα του.

Η είδηση μεταδόθηκε ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σκοπεύει να εκφωνήσει λόγο σε συμπατριώτες του στη Ζυρίχη το Σαββατοκύριακο και ενώ έχει ζητηθεί από τις αρχές της πόλης να αιτηθούν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση την ματαίωση της συγκέντρωσης για λόγους ασφαλείας.

Όλα αυτά ενώ η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία μαίνεται, με βαρείς χαρακτηρισμούς από την πλευρά Τσαβούσογλου, ο οποίος κατηγόρησε το Βερολίνο για έχθρα απέναντι στην Τουρκία και το Ισλάμ και η Γερμανία από την πλευρά της μίλησε για… αυξημένη τουρκική κατασκοπεία στο έδαφός της!

Η Άγκυρα είναι οργισμένη με την ακύρωση αρκετών συγκεντρώσεων τούρκων υπουργών στη Γερμανία, ενώ το Βερολίνο απαιτεί την άμεση απελευθέρωση ενός Γερμανού δημοσιογράφου της Die Welt, τουρκικής καταγωγής που κρατείται με κατηγορίες τρομοκρατίας.

Οι Τούρκοι υπουργοί σκοπεύουν να συσπειρώσουν την μεγάλη μειονότητα Τούρκων στη Γερμανία για να υποστηρίξουν την προσπάθεια του Ερντογάν να ενδυναμώσει τη θέση του σε ένα δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου. Η Γερμανία έχει δηλώσει ότι μπορούν να το κάνουν υπό τον όρο ότι θα σεβαστούν τους τοπικούς νόμους, έχει ωστόσο ακυρώσει αρκετές συγκεντρώσεις, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε