Κόσμος

Τούρκοι σταμάτησαν πέντε βάρκες με 350 μετανάστες πριν φθάσουν Μυτιλήνη

Η τουρκική ακτοφυλακή εντόπισε σήμερα πέντε πλοιάρια που μετέφεραν 350 μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να φτάσουν στη Λέσβο, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα σκάφος του λιμενικού εντόπισε τα πλοιάρια αυτά σε απόσταση περίπου επτά χιλιομέτρων από τον κόλπο του Ντικιλί, στην επαρχία της Σμύρνης. Οι μετανάστες κατάγονταν, στη μεγάλη πλειονότητά τους, από τη Μιανμάρ. Όλοι τους αποβιβάστηκαν στα τουρκικά παράλια και μεταφέρθηκαν σε ένα αστυνομικό τμήμα.

“Στη χώρα μας γίνονται οργανωμένες σφαγές των μουσουλμάνων. Από τη μια πλευρά οι πιέσεις, ο κίνδυνος για τη ζωή μου, από την άλλη η φτώχεια, όλα αυτά με ώθησαν να φύγω” είπε ένας από αυτούς.
Στη Μιανμάρ, μια βουδιστική χώρα, οι μουσουλμάνοι μειονοτικοί Ροχίνγκια πέφτουν θύματα διακρίσεων και βίαιων επεισοδίων μεταξύ των διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Στην περιοχή μας η Ιστορία ξαναγράφεται – Σπάσαμε τη σκουριασμένη κλειδαριά του Βυζαντίου
«Ό,τι κι αν συμβεί, δεν θα γυρίσουμε πίσω, θα πάμε μέχρι το τέλος» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του για την 955η επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ κατά των Βυζαντινών
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
6