Κόσμος

Τους… “τρολάρει” ο βαρόνος των ναρκωτικών! Η φωτογραφία με το… μουστάκι!

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε σε έναν λογαριασμό στο Twitter ο οποίος συνδέεται με τον Χεσούς Αλφρέδο Γκουσμάν Σαλασάρ, τον γιο του βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» («Κοντούλη») Γκουσμάν, υποδεικνύει πως το αφεντικό του καρτέλ της Σιναλόα ίσως βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η φωτογραφία απεικονίζει τον Αλφρέδο Γκουσμάν καθισμένο σε ένα τραπέζι μαζί με άλλους δύο άνδρες, ο ένας από τους οποίους θα μπορούσε να είναι ο «Ελ Τσάπο», αν και είναι δύσκολο να πει κανείς, διότι το πρόσωπό του έχει επικαλυφθεί από άλλες εικόνες.

Η φωτογραφία έχει ημερομηνία 26η Αυγούστου και ο γεωεντοπισμός του Twitter δείχνει ότι έχει τραβηχτεί στην Κόστα Ρίκα. Η λεζάντα, στα ισπανικά, λέει «τον Αύγουστο εδώ, ξέρεις ήδη ποιος».

Η αυθεντικότητα της φωτογραφίας δεν έχει επαληθευτεί. Η αστυνομία της Κόστα Ρίκα ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για την υπόθεση.

Ο Γκουσμάν είχε μεταχθεί στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Αλτιπλάνο τον Φεβρουάριο του 2014. Την 11η Ιουλίου όμως απέδρασε χάρη σε μια υπόγεια στοά που οδηγούσε από το ντους του κελιού του σε ένα οίκημα υπό ανέγερση, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από τη φυλακή.

Η Ιντερπόλ έχει εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση για τον εντοπισμό του.

Η κυβέρνηση του Μεξικού προτίθεται να καταβάλει 60 εκατομμύρια πέσος (4 εκατ. δολάρια) για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό του Χοακίν Γκουσμάν.

Η πρόσφατη απόδραση του Γκουσμάν δεν ήταν η πρώτη. Το 2001 είχε αποδράσει από άλλη μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, στην πολιτεία Χαλίσκο του Μεξικού, μέσα σε ένα καροτσάκι με άπλυτα.

Το καρτέλ της Σιναλόα, του οποίου ηγείται ο Γκουσμάν, εισάγει ένα μεγάλο μέρος των ποσοτήτων κοκαΐνης, ηρωίνης, μαριχουάνας και μεθαμφεταμίνης που διακινούνται παράνομα στους δρόμους των ΗΠΑ. Η εγκληματική αυτοκρατορία του Γκουσμάν του έχει επιτρέψει να αποκτήσει αμύθητη περιουσία, η οποία υπολογιζόταν ότι ανερχόταν σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2009.

Το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό Forbes είχε συμπεριλάβει τον Γκουσμάν στον κατάλογο των ισχυρότερων ανθρώπων στον κόσμο τον οποίο καταρτίζει το 2009, το 2010 και το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στο Μάντσεστερ: Άγριο επεισόδιο με μαχαίρια και ματσέτες μεταξύ νεαρών – Σκληρές εικόνες
Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά σε μια «συμπλοκή με μαχαίρια» σε δρόμο στο νότιο Μάντσεστερ - «Καλώς ήρθατε στη Βρετανία», σχολιάζει σοκαρισμένος ένας αυτόπτης μάρτυρας
Βρετανία
«Ο ναυτικός αποκλεισμός θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου» λέει το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορά όλη την ακτογραμμή του Ιράν και περιλαμβάνει τα ιρανικά λιμάνια και τους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου, χωρίς να παρεμποδίζεται η «ουδέτερη διέλευση»
Στενά του Ορμούζ
Αντίθετος ο ΟΗΕ στην επιβολή τελών στα Στενά του Ορμούζ: Η ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις Τραμπ περί ναυτικού αποκλεισμού – «Αναμένουμε διευκρινίσεις»
«Δεν υπάρχει καμία νομική βάση μέσω της οποίας να εισαγάγονται υποχρεωτικά τέλη απλά για να διέλθει κανείς από έναν πορθμό» λέει ο ναυτιλιακός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών
Στενά του Ορμούζ