Κόσμος

Τραγικός επίλογος για Αφγανό που απελάθηκε από την Γερμανία – Γύρισε στην Καμπούλ και αυτοκτόνησε

Τραγικός ήταν ο επίλογος για έναν 23χρονο Αφγανόι που απελάθηκε πρόσφατα από την Γερμανία με άλλους 68 συμπατριώτες του. Ο νεαρός άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο προσωρινό κατάλυμά του στην Καμπούλ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Χαφίζ Αχμάντ Μιαχαΐλ, ο νέος, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, είχε φθάσει στις 4 Ιουλίου μαζί με 68 άλλους αφγανούς υπηκόους οι οποίοι απελάθηκαν από τις γερμανικές αρχές.

«Ένας απ’ αυτούς βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στην εστία φιλοξενίας, διεξάγεται έρευνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) διευκρίνισε από την πλευρά του πως ο αυτόχειρας ανακαλύφθηκε χθες Τρίτη μέσα στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο, μια εβδομάδα αφότου είχε φθάσει.

Τον νέο είχε εγκαταστήσει στο ξενοδοχείο αυτό ο ΔΟΜ εν αναμονή της επιστροφής του στην πόλη της καταγωγής του, την Χεράτ στο δυτικό Αφγανιστάν.

«Από την αρχή της χρονιάς, 148 Αφγανοί» υποχρεώθηκαν δια της βίας από το Βερολίνο να επιβιβασθούν σ’ ένα αεροπλάνο και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, σύμφωνα με το υπουργείο Προσφύγων στην Καμπούλ.

Πανηγύριζε ο Ζεεχόφερ

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος δίνει μάχη μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ για αυστηρότερους ελέγχους στη μετανάστευση, είχε καλωσορίσει τις απελάσεις, επισημαίνοντας χθες Τρίτη πως οι 69 Αφγανοί αναχώρησαν ανήμερα των 69ων γενεθλίων του.

«Λάβαμε σήμερα το πρωί την επιβεβαίωση από τις αφγανικές αρχές ότι ένας από τους επιβάτες της πτήσης επαναπατρισμού βρέθηκε νεκρός σε κατάλυμα στην Καμπούλ», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές, ήταν αυτοκτονία».

Οργή στην Γερμανία – Ζητούν την παραίτηση του Ζεεχόφερ

Η “χαρά” αυτή του Ζεεχόφερ για τις απελάσεις έχει προκαλέσει οργή στη Γερμανία, μετά και την είδηση της αυτοκτονίας, με ορισμένους πολιτικούς να ζητούν την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την οργάνωση Pro Asyl, που προασπίζεται τα δικαιώματα των προσφύγων, ο 23χρονος Αφγανός, στον οποίο οι αρχές αρνήθηκαν να χορηγήσουν άσυλο, ήταν ανήλικος όταν έφτασε στη Γερμανία, τη χώρα όπου ζούσε τα τελευταία οκτώ χρόνια.

“Η παραίτησή του έχει ήδη καθυστερήσει. Ακούς συνασπισμέ;” έγραψε στο Twitter ο Κέβιν Κιούνερτ, ο επικεφαλής της νεολαίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Η Pro Asyl ανέφερε επίσης ότι οι 51 από τους 69 Αφγανούς που απελάθηκαν στις αρχές Ιουλίου προέρχονταν από τη Βαυαρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: Άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ προτείνει το Ιράν, συνομιλίες για πυρηνικά αργότερα
Στη Ρωσία έφτασε ο υπουργός εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί για επαφές με τον Βλαντιμίρ Πούτιν - Οι ΗΠΑ θέλουν το Ιράν να αναστείλει τον εμπλουτισμό ουρανίου για τουλάχιστον μία δεκαετία
Τάνκερ κοντά στα Στενά του Ορμούζ
Στα γαλανόλευκα η 5η λεωφόρος του Μανχάταν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Η Ομογένεια της Αμερικής τίμησε την 205η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας - Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς και οι βουλευτές Αθανάσιος Παπαθανάσης (ΝΔ) και Γιώργος Γαβρήλος (ΣΥΡΙΖΑ)
Παρέλαση στη Νέα Υόρκη
«Μείνετε κάτω»: Πως το λαμπερό δείπνο του Λευκού Οίκου παρουσία Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε σε πανδαιμόνιο
Οι Αρχές καλούνται να απαντήσουν πως κατάφερε να φέρει όπλα στον χώρο της εκδήλωσης χωρίς να γίνει αντιληπτός και να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ο 31χρονος δράστης των πυροβολισμών στο Χίλτον της Ουάσινγκτον