Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αιματοκύλισμα αμάχων! Βομβάρδισαν στρατόπεδο προσφύγων – Πάνω από 100 νεκροί – Τους πέρασαν για εξτρεμιστές της Μπόκο Χαράμ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εκατόμβη νεκρών μετά από λάθος αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας της Νιγηρίας που βομβάρδισε στρατόπεδο προσφύγων.

Το αεροπλάνο βομβάρδισε κατά λάθος το στρατόπεδο προσφύγων στο Borno στη βορειοανατολική Νιγηρία, σκοτώνοντας πάνω από 100 ανθρώπους πιστεύοντας ότι είναι εξτρεμιστές της Μπόκο Χαράμ.

Το κράτος βοηθούσε στον συντονισμό εκκένωσης των τραυματιών μετά τον βομβαρδισμό προσφύγων και εργαζομένων σε ανθρωπιστικές ομάδες. Ο στρατιωτικός διοικητής Lucky Irabor επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό στη βορειοανατολική Rann, κοντά στα σύνορα με το Καμερούν.

 

 

Ο βομβαρδισμός έγινε το πρωί της Τρίτης στο Rann, στα σύνορα με το Καμερούν. Ο Lucky Irabor δήλωσε στο Reuters πως δεν ήξερε πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν. “Πολλοί άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων μελών του προσωπικού της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα τραυματίστηκαν”, υπογράμμισε.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και τουλάχιστον 6 μέλη του Ερυθρού Σταυρού που βοηθούσαν στο στρατόπεδο προσφύγων. Αυτή πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο στρατός της Νιγηρίας παραδέχτηκε πως έκανε ένα τέτοιο λάθος.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε