Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τραγωδία! Πέταγαν κρέας σε 12χρονο vegan και κρεμάστηκε

vegan

Θρήνος για 12χρονο που κρεμάστηκε όταν του πέταξαν κρέας επειδή ήταν vegan. Ο Louie Tom Fenton βρέθηκε κρεμασμένος στο μπάνιο του σπιτιού του, στις 19 Ιανουαρίου.

Στο δικαστήριο έγινε γνωστό πως είχε πέσει θύμα bullying από συμμαθητές του στο Richard Hale School στο Hertford επειδή ήταν vegan. Σε επιστολή που διαβάστηκε στο δικαστήριο, η μητέρα του Catherine Fenton είπε για τον εκφοβισμό που υπέστη ο αδικοχαμένος γιος της.

“Του έκαναν συχνά bullying από τότε που πήγε στο σχολείο Richard Hale. Συναντούσε συχνά τον σύμβουλο και άρχισε να αυτοτραυματίζεται. Του έριξαν κρέας στην καντίνα επειδή ήταν vegan”.

Του πετούσαν κρέας επειδή ήταν vegan

Αναγκαζόταν να τρώει έξω επειδή του έριχναν κρέας και άρχισε το κάπνισμα για να ξεπερνά το άγχος του bullying. Παρά το γεγονός ότι η μητέρα του μίλησε στο σχολείο αρκετές φορές, δεν σταμάτησε το bullying. Δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι σχεδίαζε να αυτοκτονήσει. Δεν βρέθηκε κανένα σημείωμα.

Ο πατέρας του Graeme Fenton έγραψε πως ένιωθε ότι ο Louie δεν είχε πρόθεση να αυτοκτονήσει. Πιστεύει ότι μπορεί να σκοτώθηκε από λάθος ενώ πειραματιζόταν. Στο δικαστήριο δεν υπήρξε καμία δήλωση από τη σχολή Richard Hale. Τα μόνα αποδεικτικά που δόθηκαν από το σχολείο ήταν αστυνομικά σημειώματα από συνέντευξη με την διευθυντή Stephen Neate. Είπε ότι είχε γίνει καπνιστής και έκανε παρέα με μεγαλύτερα παιδιά.

“Με ανησυχεί το γεγονός πως υπέστη bullying σε τέτοιο βαθμό που ήθελε να κρεμαστεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει το σχολείο να κάνει τα πάντα για να μη συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν είχα την αίσθηση ότι ο Louie ήταν τόσο θλιμμένος που ήθελε να αυτοκτονήσει”.

Πηγή: Metro

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις